Avižinių dribsnių apkepas


2 stiklinės pieno,
pusė stiklinės avižinių dribsnių,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai uogienės,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas džiūvesėlių,
1 šaukštas vanilinio cukraus, druskos.

Pieną užvirinti,suberti dribsnius,įdėti pagal skonį druskos ir išvirti tirštą košę. Ištrinti sviestą,
cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Košę atvėsinti, imant dalimis sumaišyti su kiaušinių mase ir gerai ištrinti. Kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvesėliais. Košės mišinį padalyti į dvi dalis, pusę sukrėsti į kepimo formą, uždėti uogienės, ant viršaus – antrą pusę košės. Paviršių išlyginti ir patepti kiaušiniu. Kepti vidutinėje temperatūroje apie 40 min.