Obuolių- avižinių dribsnių apkepas
300-400g obuolių,
10g avižinių dribsnių,
2 šaukšteliai sojos miltų,
0,4 l pieno,2 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
pusės citrinos žievelės,
kapotų migdolų ar riešutų, druskos.
Avižinius dribsnius ir sojos miltus užpilti verdančiu pienu ir uždengus laikyti nuo 1 iki 2 val., kad suminkštėtų (išbrinktų). 2 kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, dėti tarkuotos citrinos žievelės, truputį druskos ir atskirai išplaktus baltymus. Taip paruoštus kiaušinius sudėti į avižinius dribsnius ir lengvai išmaišyti. Pusę paruoštų dribsnių dėti į riebalais išteptą ir džiūvesėliais išbarstytą apkepo formą. Obuolius stambiai sutarkuoti, sumaišyti su kapotais migdolais ar riešutais, ar razinomis ir uždėti ant dribsnių. Likusius dribsnius sudėti ant obuolių, apmėtyti sviesto gabalėliais ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-60 min.