Daržovių kugelis

Recepto autorius: Dalios svetainė
Daržovių apkepai geri tuo, kad galima nuolat paįvairinti tą patį patiekalą renkantis vis kitokias daržoves ar koreguojant jų kiekį. Be to juos nesunku paruošti. Vienas tokių apkepų – šis įvairių daržovių kugelis. Produktai naudojami paprasti, pagaminama nesudėtingai, o skonis – labai gardus. Žinoma, jei norisi mėsos, niekas nesutrukdys ir jos įdėti…
Daržovių kugeliui reikės:
- 2 nemažų bulvių
- 2 morkų
- 1 cukinijos (baklažano arba dalies kopūsto)
- 1 nemažo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 3 kiaušinių
- 3 v.š. maltų džiūvėsėlių
- 4 v.š. aliejaus
- pundelio šviežių petražolių
- žiupsnelio džiovintų bazilikų
- druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
Bulves, morkas, svogūną, česnakus, cukiniją (baklažaną) nuplauname, nulupame. Česnakus supjaustome, o kitas daržoves sutarkuojame trintuve.
Apskritą kepimo indą ištepame aliejumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Susmulkintas daržoves sumaišome su maltais džiūvėsėliais, kiaušiniais, supjaustytomis šviežiomis petražolėmis, bazilikais, pasūdome, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Viską labai gerai išmaišome ir sukrečiame į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus apšlakstome likusiu aliejumi ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus 🙂
Šaltinis: žurnalas «Вкусно и полезно» 2012 m., lapkritis