Daržovių kugelis

Daržovių kugelis

Recepto autorius: Dalios svetainė

Daržovių apkepai geri tuo, kad galima nuolat paįvairinti tą patį patiekalą renkantis vis kitokias daržoves ar koreguojant jų kiekį. Be to juos nesunku paruošti. Vienas tokių apkepų – šis įvairių daržovių kugelis. Produktai naudojami paprasti, pagaminama nesudėtingai, o skonis – labai gardus. Žinoma, jei norisi mėsos, niekas nesutrukdys ir jos įdėti…

Daržovių kugeliui reikės:

  • 2 nemažų bulvių
  • 2 morkų
  • 1 cukinijos (baklažano arba dalies kopūsto)
  • 1 nemažo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 kiaušinių
  • 3 v.š. maltų džiūvėsėlių
  • 4 v.š. aliejaus
  • pundelio šviežių petražolių
  • žiupsnelio džiovintų bazilikų
  • druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Bulves, morkas, svogūną, česnakus, cukiniją (baklažaną) nuplauname, nulupame. Česnakus supjaustome, o kitas daržoves sutarkuojame trintuve.
Apskritą kepimo indą ištepame aliejumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Susmulkintas daržoves sumaišome su maltais džiūvėsėliais, kiaušiniais, supjaustytomis šviežiomis petražolėmis, bazilikais, pasūdome, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Viską labai gerai išmaišome ir sukrečiame į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus apšlakstome likusiu aliejumi ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas «Вкусно и полезно» 2012 m., lapkritis
Daržovių kugelis