Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tiems, kam atsibodo keptos bulvės, virtos bulvės, bulvių košė garnyrui, bet neatsibodo pačios bulvės, šis apkepas puiki alternatyva. Reikia prie jo šiek tiek pasikuisti, bet jei dalį darbo padarysite iš vakaro, kitą dieną beliks sumesti viską į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Spręsti jums.

Pastabos:

  • Aš naudojau pusę kiekio grietinėlės riebios, kitą pusę – neriebios, bet, jei nebijote, kad bus per riebu, naudokite riebią.

Privalumai: tos pačios bulvės, tik skaniau.
Trūkumai: man pasirodė per daug skysčio, nes galvojau, kad jis nugaruos, bet gal taip turi būti.
Kam patiktų: bulvių mėgėjams.
Įvertinimas: 8/10

Receptas (6-8 porcijos):

  • 1 kg bulvių
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 2 skiltelių česnako
  • muskato riešuto
  • druskos, pipirų
  • sviesto
  • 50 g sūrio

Gaminimas:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Sudėkite į puodą, ten pat supilkite grietinėlę ir pieną. Įspauskite česnaką, įberkite muskato riešuto, druskos (aš dėjau pusę arbatinio šaukštelio, bet buvo mažoka, tai dėkite visą), pipirų. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 12 minučių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite apvirusias bulves su visu skysčiu. Uždenkite folija ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. Ištraukite, nuimkite foliją, užberkite tarkuoto sūrio ir grąžinkite į orkaitę (tik jau be folijos) 10-15 min, kad sūris išsilydytų ir apkeptų. Patiekite kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.
Receptas paimtas iš žurnalo “Beatos virtuvė. Pavasaris”

Bulvių apkepas