Jogurtiniai blyneliai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai patys paprasčiausi, lengviausi, greičiausiai padaromi ir minkščiausi blyneliai iš visų mano bandytų. O bandžiau jų tikrai nemažai. Valgė ir valgo juos net ir ne visus dantis turintys vaikučiai, nes jie tiesiog tirpsta burnoje. Net ir atšalę netampa guminiai ar beskoniai.
Pastabos:
- Kartais naudoju graikišką jogurtą, kartais paprastą (ale “Dobilas”). Kadangi graikiškas jogurtas tvirtesnis, miltų dedu šaukštu mažiau, kad blynai nebūtų per kieti.
- Vietoj aliejaus kartais pilu kokosų sviestą, bet, jei atvirai, nejaučiu jokio skirtumo. Kiti valgytojai irgi nejunta.
Privalumai: minkšti, greitai padaromi blyneliai.
Trūkumai: neradau.
Kam patiks: tiek dideliems, tiek mažiesiems valgytojams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (nedideliems 24 blyneliams):
- 250 g. jogurto (naudokite kokį norite, aš dažniausiai darau iš natūralaus, jei dėsite kokį nors saldintą, mažinkite cukraus kiekį)
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. cukraus
- 6-7 v.š. miltų (žiūrėkite, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos)
- 1/2 a.š. vanililinio cukraus
- 1/2 a.š. sodos
- Žiupsnelis druskos
- 2 v.š. aliejaus
Gaminimas:
Viską išskyrus aliejų sudėkite į dubenį ir išplakite šluotele iki vientisos masės. Leiskite truputį pailsėti (jei turiu laiko, leidžiu, jei ne, pastovi tik tol, kol padarau kavą), tada įpilkite aliejų, dar kartą išmaišykite ir kepkite ant keptuvėje ant vidutinės ugnies po kelias minutes iš abiejų pusių.
Valgykite su tuo, kas jums patinka.