Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, kad nesiskaito). Taigi traukite cukinijas ir kibkite į darbą.

Pastabos:

  • Vietoje lašišos galite dėti apkeptą mėsą, dešrą, dešreles ar nedėti nieko – jūsų fantazijos ir požiūrio reikalas.
  • Aš, kaip visada, kepiau iš pusės originale nurodytų kiekių, išėjo 4 normalios porcijos (neaukštas 26 cm skersmens apkepas).
  • Valgyti skanu tiek iškart iškepusį, tiek kitą dieną pasišildžius.

Privalumai: daug geriau už blynelius, nes nereikia stovėti prie keptuvės; lengvas, bet tinkamas ir pietums patiekalas.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Įvertinimas: 10/10

Receptas:

  • 2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
  • 250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
  • 75 g. morkų (viena nemaža morka)
  • 60 g. miltų
  • 50 g. saulėgrąžų aliejaus
  • 60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
  • pusės svogūno
  • 0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
  • 1 v.š. kietojo sūrio
  • 100 g. rūkytos lašišos
  • 1/2 a.š. druskos
  • pipirų
  • žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)

Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Patiekite su grietine.

Originalus receptas iš: https://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt/2011/12/cukiniju-ir-morku-apkepas.html
Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša
Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša