Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, kad nesiskaito). Taigi traukite cukinijas ir kibkite į darbą.
Pastabos:
- Vietoje lašišos galite dėti apkeptą mėsą, dešrą, dešreles ar nedėti nieko – jūsų fantazijos ir požiūrio reikalas.
- Aš, kaip visada, kepiau iš pusės originale nurodytų kiekių, išėjo 4 normalios porcijos (neaukštas 26 cm skersmens apkepas).
- Valgyti skanu tiek iškart iškepusį, tiek kitą dieną pasišildžius.
Privalumai: daug geriau už blynelius, nes nereikia stovėti prie keptuvės; lengvas, bet tinkamas ir pietums patiekalas.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: nemėsaėdžiams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas:
- 2 didelių arba 3 mažų kiaušinių
- 250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)
- 75 g. morkų (viena nemaža morka)
- 60 g. miltų
- 50 g. saulėgrąžų aliejaus
- 60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)
- pusės svogūno
- 0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)
- 1 v.š. kietojo sūrio
- 100 g. rūkytos lašišos
- 1/2 a.š. druskos
- pipirų
- žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)
Gaminimas:
Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Patiekite su grietine.
Originalus receptas iš: https://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt/2011/12/cukiniju-ir-morku-apkepas.html