Tuno ir pievagrybių pyragas

Tuno ir pievagrybių pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Šiandien noriu Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis  pietums ar vakarienei arba galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Pyragui reikės:

  • 1 pakelio Mantingos sviestinės bemielės tešlos (jau atšaldytos)
  • 250 g pievagrybių
  • 2 didelių svogūnų
  • 1 skardinės tuno gabalėlių savo sultyse (nesmulkinto)
  • šiek tiek svogūno laiškų
  • druskos, pipirų
  • 4 kiaušinių
  • 150-200 ml grietinėlės 13%
  • 50 g tarkuoto Džiūgo
  • pomidoro
  • petražolių
  • 1 trynio

Supjaustome svogūnus, pievagrybius, kepame iki auksinės spalvos. Nupilame tuno sultis, dedame į keptuvę prie sovgūnų ir pievagrybių, beriame smulkintus svogūnų laiškus, paskaniname druska ir pipirais ir dar pakepiname kelias min. Dubenėlyje šiek tiek išplakame kiaušinius su grietinėle ir tarkuotu Džiūgo sūriu. Tešlą padaliname į 2 dalis. Iškočiojame apskritimus pagal kepimo formą. Forma ištepame aliejumi, dedame vieną tešlos apskritimą, padarome aukštesnius kraštus, su šakute pabaksnojame visą padą. Beriame tuno ir pievagrybių įdarą, užpilame kiaušinių plakiniu.

Uždengiame kitu tešlos apskritimu ir taip pat pabaksnojame šakute. Pyrago viršų aptepame kiaušino tryniu. Supjaustome pomidorą, išdeliojame ant pyrago.  Orkaitę įkaitiname iki 180 laispnių temperatūros, kepame kol pyragas gražiai apskrus. Duodame šiek tiek atvėsti, pabarstome smulkintomis petražolėmis, tada galima pjaustyti. Valgome su salotomis, kaip papgrindinį patiekalą arbą kaip užkandį. Skanaus!!!


Tuno ir pievagrybių pyragas

Tuno ir pievagrybių pyragas

Tuno ir pievagrybių pyragas

Tuno ir pievagrybių pyragas