Cukinijų ir kumpio vyniotinis

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Noriu pasidalinti vienu receptu mėgstantiems cukinijas, patiekalo šaltinis truputi koregoutas pagal mane
Reikės:
- 2 vid. dydžio cukinijų
- 100 g fermentinio sūrio
- 4 kiaušinių
- 4-5 didelių riekelių virto kumpio (kumpi rinkitiės labai plonai supjaustyto, nes pas mane gavosi perstoras ir labai jautėsi)
- 1 poro
- 2 morkų
- 1 valg.š. aliejaus
Cukinijas gerai nuplauti , sutarkuoti burokine tarka.Ketuvėje įkaitinti aliejų, sudėti tarkuotas cukinijas ir ant didelės ugnies trumpai apkepti (jos neturi suminkštėti).Apkeptas cukinijas sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuspausti, kad visiškai neliktų kepimo metu atsiradusio skysčio.Palikti atvėsti. Tuo tarpu pakepame porą su tarkuotom morkom. Atvėsiname.Atskirame inde išplakti
kiaušinius
, pagardinti druska bei juodais pipirais.Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į išplaktus kiaušinius. Sudėti atvėsusias ir nuvarvintas cukinijas, bei kepintas daržoves – viską gerai išmaišyti. Kepimo skardoje ikloti kepimo popierių , ant jo sudėti paruoštą masę, tolygiai paskirstyti. Kepti 20-25 min. 180°C temp.Iškepusį pagrindą atvėsinti, ant jo sudėti didelius virto kumpio griežinėlius, ir dailiai suvynioti į vyniotinį. Kepti dar kokias 5 min .Galima valgyti kiek karštą tiek šaltą, įdarą galima sugalvoti kitą 🙂
Skanaus!