Paturbintas purus varškės apkepas

Paturbintas purus varškės apkepas

Recepto autorius: Skanėstai

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvensis, tuo geriau, ypač jei gaminu jį vakarienei. Šį kartą taip ir buvo. Šis receptas man pats pačiausias, o išbandžiau jų melejonus. Bet šį vis “turbinau, turbinau“ ir dabar jau galiu pasakyti – radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu.

Apkepui reikia:

  • 900 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • žiupsnis cinamono
  • 150 g cukraus
  • saujos razinų
  • 2 a.š. aguonų
  • lašas romo esencijos
  • 2 v.š. manų kruopų

Kremui:

  • 5 v.š. grietinės
  • pusė skardinės kondensuoto pieno
  • Šokolado (aš, kaip visada, naudojau “Princo“ su triufeliais)

Eiga:

Varškę pertrinu, sudedu kiaušinio trynius (baltymų neišmesti!), išmaišau, pilu ištirpdytą sviestą, likusius ingridientus ir viską gerai sumaišau. Kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų, atsargiai sukrečiu į masę, išmaišau. Masė gaunasi puri, lengva it debesėlis. Ją sukrečiu į riebalais išteptą formą ir kepu iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min, kol gražiai paruduoja ir aplink dantų krapštuką nebelimpa masė.

Kremas:

Grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Šokoladą išlydyti, užvarvinti ant kremu ištepto apkepo ir pasimakaluoti dantų krapštuku, dėl grožio. ?

Purus varškės apkepas