Omletas kitaip arba omletas prancūziškame guolyje
Recepto autorius: Skanėstai
Tokį paprastą ir kasdienišką patiekalą (?) valgę tikriausiai yra visi. ? Vis dėlto, šį kartą omletas su daržovėmis turėjo savo “guolį“ – prancūzišką ragelį. O kam? Kad būtų sočiau, gražiau, o ir įdomiau! Galvojau, ar išvis dalintis, šiek tiek gėda omletą vadinti patiekalu, bet ai, gal kam patiks pati idėja ir kitą kartą kepantis omletą vietoj įprasto patiekimo paguldys jį į tokį patalą. ?
Reikia:
- 3-4 kiaušinių (priklauso keliese valgysit)
- druskos, pipirų, baziliko
- 1 pomidoro
- alyvuogių
- sūrio
- kumpio
- salotos
- prancūziško ragelio
Eiga:
Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, pipirais, bazilikais ar dar kokiais prieskoniais. Daržoves (išskyrus salotą) ir kumpį susmulkinti, įmaišyti į kiaušinius. Suberti sutarkuotą sūrį. Kepti įkaitintoje keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Ragelį įpjauti išilgai, patiesti salotą, patalpinti ten iškepusį omleto gabalėlį. Nors nebandžiau, bet manau, kad čia išties tiktų česnakinis padažas.
Ir VISKAS, greičiau nebūna. ?
Skanaus!