Spurgytės arba prisiminus vaikystę
Recepto autorius: Skanėstai
Vaikystės džiaugsmelis, ką ir bepasakyti. ?
Reikia:
- 250 g varškės
- 4 v.š. cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 trynio
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 šaukšto brendžio
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 150 g persijotų miltų
- cukraus pudros pabarstymui
- aliejaus kepimui
Iš šio kiekio išeis apie 25-30 spurgyčių, žinoma, priklausomai nuo to, kokio jos bus dydžio. Jei norisi daugiau, galima drąsiai dvigubinti kiekius.
Eiga:
Varškę šakute ištrinam su cukrumi, įmušame kiaušinį, trynį. Viską pertrinam šakute, kad liktų kuo mažiau varškės gumuliukų. Tada beriam vanilinį cukrų, pilam brendį, kepimo miltelius, gerai viską išmaišom. Tada porcijomis beriame miltus. Formuojam spurgytes sušlapintais delnais, kad neliptų prie rankų. Dedam į įkaitintą aliejų ir verdam, kol gražiai parus.
Išvirus padedam ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų, tuomet deliojam į lėkštę ir barstom cukraus pudra. ? Imam puodelį kakavos ar pieno ir… Skanaus! ?