Drėgni ir minkšti kavos keksiukai
Recepto autorius: Skanėstai
Šie buvo pripažinti. Visiems, ką vaišinau, labai patiko. Ypač daug dėmesio sulaukė jų kremas, pavadintas “tuo skaniu tepalu“. ? Man labiausiai patiko, kad keksiukai ne sausi, o drėgni ir minkšti. Tikriausiai čia pasidarbavo brendyje išsimaudžiusios razinos. Bet kokiu atveju, tikrai žinau, kad šie pyragaičiai bus kartojami ne sykį.
12 keksiukų reikia:
- poros saujų razinų
- 50 ml brendžio
- 120 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
- 1 v.š. tirpios kavos
- 100 ml pieno
- 120 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. kakavos
- 170 g miltų
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
“Tepalui“
- 200 g maskarponės
- 150 “Rududu“
- 1 a.š. tirpios kavos
- 1 v.š. karšto vandens
- 2 v.š. brendžio (galima naudoti tą, kuriame murkdėsi razinos)
Eiga:
Nuplautas razinas užlieti brendžiu ir leisti jos apsvaigti bent 2 valandas. Jei tiek laiko nėra – verdančiu vandeniu nuplikytas razinas užpilti brendžiu ir pakaitinti, kol brendis sušils. Šokoladą, sviestą, pusę kiekio cukraus pakaitinti, kol viskas ištirps. Į gautą masę pamažu pilti pieną, suberti tirpią kavą ir pašildyti beveik iki virimo. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišyti atskirai. Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado masę pilti ant miltų ir sumaišyti. Tuomet supilti kiaušinius, berti razinas, išmaišyti. Tešlą supilti į formeles ir kepti 190C orkaitėje apie 25min.
Kremas: tirpią kavą ištirpinti šaukštelyje karšto vandens, sumaišyti su brendžiu. Maskarponę šiek tiek paplakti, dėti “Rududu“, pilt brendžio mišinį ir išplakti iki vientisos masės. Puošti kremu jau atvėsusius keksiukus.
Skanaus!