Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade

Recepto autorius: Skanėstai

O man jau beveik Kalėdos! Taip norisi užuosti mandarinus, apelsinus, pajusti, kad gražiausia metų šventė artėja. O kol ji neatėjo bandau ją susikurti pati, o kur geriau bandyti jei ne virtuvėje? :)) Mintį pakišo mano mylimoji knyga, iš kurios ne kartą sėmiausi dovanų idėjų. O šį kartą, sakyčiau, Kalėdinio stalo puošimo idėjų.

Manau, kad šios žaismingos juostelės ypač patiks vaikams. Jų skonis man nustebino – tarsi saldainių, panašių į “Obelėlės“ įdarą, tik minkštesnių. 🙂
Reikės:

  • 1 apelsino žievės
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g cukraus

Kaip pasigaminti:

Apelsiną kelis kartus nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nušveisti. Supjaustyti ketvirčiais ir gražiai nulupti žieves. Jas dėti į puodą, užpilti cukrumi ir vandeniu, kad apsemtų. Pavirti apie 30 min, kol suminkštės. Išvirusias žieves atvėsinti, supjaustyti juostelėmis. Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje ir į jį merkti po vieną žievelę. Jas dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir nejudinti, kol atvės. Aš kišau į šaldiklį, kad greičiau atvėstų. Ir vuolia – saldainiai-stalo puošmena paruošta. 🙂
Pastaba – atkreipiau dėmesį, kad šokoladas kambario temperatūroje linkęs “rasoti“, tad prieš tiekiant ant stalo laikyti šaldytuve.