Plikyti sūrio pyragėliai gougeres
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai vienas iš labiausiai vykusių užkandžių vakarėliui. Juos valgo ir suaugę, ir vaikai, todėl patogu bet kokioms šventėms. Gražu, greita, netepa rankų ir valgoma be peilių ir šakučių.
Pastabos:
- Kai kepiau pirmąją porciją, tešlą dėjau tiesiog šaukštu, bet išėjo nelabai gražūs, todėl antrą kartą tešlą kroviau į konditerinį maišelį ir spaudžiau gražius pyragaičius.
Privalumai: greitai pagaminami; skanūs; netepantys rankų; skanūs net ir po poros dienų.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: ieškantiems ko nors įdomaus vakarėliu meniu.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (vienai skardai nedidelių pyragaičių):
60 ml pieno
65 ml vandens
38 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto
75 g miltų
2 kiaušinių
38 g tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimas:
Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir muskato riešuto. Statykite ant viryklės ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite miltus. Išmaišykite ir grąžinkite puodą ant viryklės. Kaitinkite ant nedidelės kaitros apie porą minučių nuolat maišydami, kad iš tešlos išgaruotų drėgmė. Nukelkite nuo kaitros ir leiskite truputį atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite sūrį. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite nedidelius pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.
Originalus receptas iš čia: https://www.nidosreceptai.lt/gougeres-plikyti-pyrageliai-su-suriu/