Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tai vienas iš labiausiai vykusių užkandžių vakarėliui. Juos valgo ir suaugę, ir vaikai, todėl patogu bet kokioms šventėms. Gražu, greita, netepa rankų ir valgoma be peilių ir šakučių.

Pastabos:

  • Kai kepiau pirmąją porciją, tešlą dėjau tiesiog šaukštu, bet išėjo nelabai gražūs, todėl antrą kartą tešlą kroviau į konditerinį maišelį ir spaudžiau gražius pyragaičius.

Privalumai: greitai pagaminami; skanūs; netepantys rankų; skanūs net ir po poros dienų.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: ieškantiems ko nors įdomaus vakarėliu meniu.
Įvertinimas: 10/10

Receptas (vienai skardai nedidelių pyragaičių):

60 ml pieno

65 ml vandens

38 g sviesto

žiupsnelis druskos

žiupsnelis muskato riešuto

75 g miltų

2 kiaušinių

38 g tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimas:

Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir muskato riešuto. Statykite ant viryklės ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite miltus. Išmaišykite ir grąžinkite puodą ant viryklės. Kaitinkite ant nedidelės kaitros apie porą minučių nuolat maišydami, kad iš tešlos išgaruotų drėgmė. Nukelkite nuo kaitros ir leiskite truputį atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite sūrį. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite nedidelius pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.

Originalus receptas iš čia: https://www.nidosreceptai.lt/gougeres-plikyti-pyrageliai-su-suriu/