Morkų kava

Morkų kava

Kai norisi kažko neįprasto, morkų kava yra būtent tai, ką vertėtų išbandyti. Geriausias laikas bandymams – ruduo, kuomet morkos šviežios ir pačios skaniausios.

Reikės:

400 g morkų,
5 l vandens,
grietinėlės, pieno ar ledų (pagal skonį),
50 g cukraus arba medaus.

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir džiovinamos pravertoje orkaitėje maišant, kol paruduos. Į verdantį vandenį suberiamos džiovintos (nesudegintos) morkos, 5-10 min. pavirinamos ir perkošiamos.
Nukošus supilstoma į puodelius, užbalinama grietinėle, pienu ar ledais. Paskaninama medumi ar cukrumi.
Morkų galima prisidžiovinti rudenį ir gerti kavą visą žiemą ir pavasarį iki kito morkų derliaus.