Tradicinis Kalėdų pudingas

Tradicinis Kalėdų pudingas

500g egzotiškų vaisių,
75g džiovintų abrikosų,susmulkintų,
75g džiovintų slyvų,stambiai sukapotų,
75ml tamsaus romo,
vienos citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
vieno apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės,1 morkos sutarkuotos,
125g sviesto,75g rudojo cukraus,
2 šaukštų tamsaus sirupo,
2 kiaušinių, suplaktų,
75g miltų ir 1 šaukštelio kepimo miltelių ir kartu sumaišytų žemiau nurodytų prieskonių,
1 šaukštelio prieskonių kepiniams,
1,5 šaukštelio cinamono,
1 žiupsnelio tarkuoto muškato riešuto,
75g tarkuotų džiūvesėlių.

Ištepkite riebalais dubenį, kuriame gaminsite pudingą, išklokite sviestiniu popieriumi. Apie 10 min. puode pakaitinkite džiovintus vaisius ir romą, kartakartėmis pamaišydama. Palikite ataušti, tada įmaišykite morką. Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmaišykite apelsino ir citrinos žievelės bei sirupą. Nedidelėmis porcijomis dėkite kiaušinius ir labai gerai plakite tešlą, tada suberkite miltus, džiūvesėlius ir sudėkite vaisius. Viską gerai sumaišykite, sudėkite į pudingo indą, uždenkite sviestiniu popieriumi ir garinkite 3 val.
Kaip garinti:
Didelį dubenį uždenkite 2 sluoksniais sviestu patepto sviestinio popieriaus, paskui folija. Tvirtai užriškite virvele ir pasidarykite rankenėlę, kad galėtumėte kada reikia pakelti indą. Įdėkite indą į garintuvą ar didelį puodą su lengvai verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų indą iki pusės. Uždenkite puodą ir virkite ant lėtos ugnies, reguliariai papildydama vandenį. Išimkite indą su pudingu ir leiskite ataušti. Nuimkite sviestinį popierių ir foliją. Padarykite pudinge keletą skylučių ir įlašinkite dar romo. Uždenkite pudingą nauju sviestiniu popieriuni ir folija. Padėkite šaltai iki Kalėdų. Jeigu norite pašildyti pudingą Kalėdų dieną, garinkite jį 1 val.