Moliūgų sirupas

Moliūgų sirupas

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Vis nerimsti ir klausi, ką dar galima pagaminti iš moliūgo? Ar bandei moliūgų sirupą? Jei ne – dabar pats metas!

Moliūgų sirupas tinka įvairiems desertams gardinti, pavyzdžiui, kavai, lietiniams, pyragams.

Tau reikės:

150 g puodelio cukraus,
¾ puodelio vandens,
3 cinamono lazdelių,
½ arb.š. malto cinamono,
7 gvazdikėlių,
7 kvapiųjų pipirų,
¼ arb.š. malto muskato,
¼ arb.š. malto imbiero,
2 valg.š. moliūgų tyrės,
1 arb.š. vanilės ekstrakto.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę, sužinosi šiame recepte: Moliūgų tyrė

Visas moliūgų sirupo sudedamąsias dalis sumaišyk nedideliame prikaistuvyje ant vidutinio stiprumo ugnies.
Nuolat maišant užvirink.
Kai užvirs, sumažink ugnį ir virk apie 10 minučių, retkarčiais pamaišant.
Išvirus leisk sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
Sirupui atvėsus, supilk į norimą nedidelį indelį.Gausis apie 250 g sirupo.
Laikyk šaldytuve. Galima laikyti iki 2 mėnesių.