Moliūgų tyrė

Moliūgų tyrė

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Ruduo – moliūgų metas. Tad verta naudotis proga pasigaminti gardžių ir kitiems metų laikams nebūdingų patiekalų.

Šiandien gaminsime moliūgų tyrę. Tai dalis daugelio rudeniškų receptų. Paruoštą moliūgų tyrę šaldytuve galima laikyti savaitę laiko, o iš jos gaminti moliūgų duonelę, keksiukus, pyragus, moliūgų kavą, moliūgų sirupą ir t.t.

Moliūgų tyrę gaminti paprasta. Tau reikės…. Moliūgo! 🙂

Moliūgą supjaustyk gabalais, išimkite sėklas. Į moliūgo vidų įpilk šlakelį vandens, o moliūgo žievę aptepk aliejumi.Dėk į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 60 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėk į maisto smulkintuvą ir susmulkink iki vientisos masės – tyrės.

Štai ir viskas!

O štai čia moliūgų tyrės video receptas: