Gardūs kalėdiniai meduoliai


Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Kokios žiemos šventės be Kalėdomis kvepiančių meduolių? Tad pirmyn! Kepam, skanaujam, vaišinam!

Reikės:
2 stiklinės miltų,
2/3 stiklinės medaus,
2/3 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
1 be kaupo arbatinio šaukštelis sodos,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
1 šaukštas prieskonių meduoliams,
Miltų pabarstymui.

Glajui:
1 kiaušinio baltymo,
~120-150 g miltelinio cukraus.

Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įberti sodos ir pamaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių praaušinti ir įmušti po vieną kiaušinį, visą laiką intensyviai maišant.
Medaus masę sumaišyti su miltais, prieskoniais ir citrinos žievele.
Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Labai plonai  iškočioti (apie 0,5cm), išspausti formeles ir kepti maždaug 8-10 minučių (arba kol iškeps).
Sausainius aušinti ant grotelių.
Puošti baltyminiu glajumi.

Skanaus!