Gardus ir paprastas obuolių pyragas vėsiems rudens vakarams sušildyti

Gardus ir paprastas obuolių pyragas vėsiems rudens vakarams sušildyti

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Reikia preteksto įsijungti orkaitę tokį vėsų rudenį? Prašom – šis receptas itin paprastas, nevers kankintis ilgai virtuvėje, o namai pakvips gardžiu pyragu. Nenustebkite, jog sulėks visi kaimynai! Tad galite iškarto ieškoti didesnių kepimo indų ir kepti didesnį pyragą.

Lengvas obuolių pyragas su pekano riešutais. Skanus desertas, užkandis ar net pusryčių receptas.

Ko gero nėra lengviau gaminamo obuolių pyrago nei šis. Skanus ir drėgnas, puikios tekstūros ir skonio, su sultingomis obuolių skiltelėmis, tai puikus pyragas kasdienai! Pagaminti taip paprasta: paruošti užtrunka vos 15 minučių, neskaičiuojant kepimo laiko, ir reikia paprasčiausių ir elementariausių ingredientų, esančių bet kurioje virtuvėje!

Obuoliai, riešutai ir cinamonas daro šį pyragą labai skanų. Ir koks tai puikus būdas panaudoti iš sodo parsineštus obuolius.

Šiam pyragui kepti reikalinga  23 x 23 kepimo forma, bet jūs galite lengvai padvigubinti receptą ir kepti jį 23×33 cm kepimo formoje. Jei norite kepti užsegamoje torto formoje, kad būtų lengviau išimti pyragą ir jis atrodytų šiek tiek šventiškiau, tuomet rinkitės 23 cm skersmens formą tortui jei gaminsite pagal originalų receptą arba 25 cm skersmens jei planuojate dvigubą receptą.

Obuolių pyrago su pekano riešutais receptas

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 120 g rudojo cukraus
  • 60 g baltojo cukraus
  • 70 g alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų pieno
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 140 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 didelių obuolių smulkiai supjaustytų
  • saujos pekano riešutų, susmulkintų
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio cinamono

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Dubenyje naudodami elektrinį mikserį, plakite kiaušinius ir cukrų maždaug 5 minutes dideliu greičiu, kol masė taps šviesios spalvos ir kreminės konsistencijos. Įpilkite aliejaus, pieno ir vanilės ekstrakto ir toliau plakite dar 2 minutes.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į dubenį su šlapiais ingredientais supilkite sausus ingredientus ir sumaišykite šaukštu ar šakute. Į tešlą įmaišykite susmulkintus obuolius ir smulkintus pekano riešutus.

Ištepkite kepimo formą sviestu ir supilkite pyrago tešlą į kepimo formą. Jums gali atrodyti, kad tešlos turite per mažai – nesijaudinkite, šis pyragas kepant iškyla. Ant pyrago pabarstykite šiek tiek smulkintų obuolių.

Atskirame dubenyje sumaišykite baltąjį cukrų ir cinamoną. Pabarstykite pyragą cukraus-cinamono mišiniu.

Kepkite 50 ar 60 minučių arba tol, kol dantų krapštukas, įbestas į pyrago centrą, bus švarus.

Keletas patarimų dar skanesniam obuolių pyragui

Tekstūra ir skonis yra svarbūs renkantis obuolius pyragui. Geriausi kepimui obuoliai yra kieti. Tai padės jiems išlaikyti savo formą ir neištižti kepant. Kalbant apie skonį, naudoti tik vienos rūšies obuolius yra klaida: saldžių ir rūgščių obuolių derinys užtikrina labiau subalansuotą pyrago įdaro skonį.

Visos orkaitės yra skirtingos, todėl šio pyrago kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo orkaitės, nuo to kokia kepimo forma naudojama ir pan. Jei pastebėjote, kad pyragas per greitai ruduoja, tiesiog uždėkite folijos lakštą ant viršaus ir tęskite kepimą. Pyragas yra paruoštas, kai į vidurį įkištas medinis pagaliukas yra ištraukiamas švarus.

Laikykite pyragą hermetiškame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba užšaldykite iki 2 mėnesių. Nelaikykite pyrago šaldytuve, kitaip jis išdžius.

Įkvėpimas: Bohemia.lt