Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle
Recepto autorius: Saldu sūru
Pyragaičiai, tortai ir visokie maži saldėsiai gerai yra visais metų laikais. Aš jų negaliu atsisakyti. Vien kepti koks yra malonumas. Prie mažų, bene vieno kąsnio pyragaičių užtrunki ilgiau, bet jie turi savo magijos. Šitie visai paprastučiai – biskvitinė tešla, truputis abrikosų džemo, grietinėlė ir šokoladas.
16-20 pyragaičių reikės:
biskvitui
- 60 g miltų
- 10 g bulvių krakmolo
- 60 g cukraus
- 3 kiaušiniai
pertepimui
- 200 g grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
- 4 g želatinos
- 1 v.š. vandens
- 1 v.š. cukraus pudros
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus
- keli šaukštai abrikosų (apelsinų, slyvų, kt.) džemo
- glazūrai
- 100 g juodo šokolado
- 1 v.š. bekvapio aliejaus
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su 2/3 cukraus. Kitame inde išplakame baltymus su likusiu cukrumi. Miltus su krakmolu išsijojame. Sujungiame trynių ir baltymų mases į vieną. Galiausiai, atsargiai mentele/ranka/mediniu šaukštu įmaišome miltų mišinį. Paruoštą tešlą pilame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame 6 cm apskritimus ant kepimo popieriaus. Kepame kol pakils ir švelniai parus. Atvėsiname. Pusę biskvitukų patepame plonu džemo sluoksniu.
Įdarui želatiną užpilame vandeniu, paliekame 10 min., kad išbrinktų. 2 v.š. grietinėlės užkaitiname ir joje ištirpiname želatiną. Ataušiname. Likusią grietinėlę išplakame su cukrumis. Į ataušusią želatino-grietinėlės masę dedame pora šaukštų plaktos grietinėlės, gerai išmaišome ir supilame į plaktą grietinėlę, greitai, bet švelniai permaišome. Sukrečiame grietinėlę į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant pateptų džemu biskvitų.
Virš vandens vonelės kartu su aliejumi ištrpiname šokoladą. Glaistome likusius biskvitus. Uždengiame glaistytomis kepurėlėmis biskvitus su grietinėle. Padedame į šaldytuvą, kad šokolado glazūra ir grietinėlė sustingtų (apie 1-2 val.). Tada galime dekoruoti ir mėgautis popiečio arbata.
Saldžių akimirkų!
Vilma