Desertai, saldumynai

Mielinės spurgos su džemu

Mielinės spurgos su džemu

Norėtumėte purios, minkštos, lengvai pacukruotos ir gausiai džemu įdarytos spurgos? O jei turėtumėte jų visą dėžutę, kiek suvalgytumėte iš karto? Galbūt viską, kaip tos apsiverkusios filmų herojės, kurios spurgomis malšina nelaimingos meilės ar kitokių gyvenimiškų nesėkmių skausmą. Bet gal geriau tokių spurgų išsikepti tiesiog todėl, kad jos labai nuostabios. Ir be jokios graužaties pasimėgauti. Labai […]

Plikyti pyragaičiai su apelsininiu kremu

Plikyti pyragaičiai su apelsininiu kremu

Plikyti pyragaičiai arba kitaip – profiteroles – šį kartą įdaryti apelsininiu grietinėlės kremu. Išėjo dvi didelės skardos, nes dariau mažučius vieno kąsnio pyragaičius. Šie plikytukai gana santūriai pasaldinti. Plikyta tešla čia be cukraus, mat recepto šaltinyje buvo daryta profitrolių piramidė su karameliniu užpilu, bet aš tokio papildomo saldinimo nedariau. Užtat nuo savęs į tešlą įbėriau […]

Šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Vieną dieną taip norėjosi saldaus, o nieko tinkamo kažkaip namie nebuvo,tada nusprendžiau pasidaryti naminių šokoladinių saldainių iš to, ką turėjau namie ir neprašoviau, saldainiai gavosi pasakiškai skanūs!  Saldainius laikiau paskui šaldytuve apie savaitę,  vieno pilnai pakanka numalšinti saldumo pojūtį. Taip pat juos galima užšaldyti, tada galite laikyti dar ilgiau. 7 nemažiems saldainiams reikia: geros saujos […]

Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Jau seniai norėjau išbandyti šias spurgas, bet tai gaila buvo dėl jų vienų visą butelį aliejaus naudoti, tai neturėjau tinkamo antgalio, kad jas išspausčiau (tiesa, tas, kurį dabar naudojau, pasirodo, buvo kiek per mažas, bet nieko tokio), tai trūko laiko, tai noro, tai dar ko nors… Galų gale prisiruošiau. Nežinau, ar gaminčiau dar kartą. Nebent […]

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Tai dar vienas sveikas, becukris receptas, kuris padaromas pakankamai greitai (jei geras kombainas, užtruksite 10 min), jo nereikia kepti, šaldyti, plakti, o ir valgyti galima be sąžinės graužimo. Pastabos: Datules rinkitės dideles ir sultingas (tikrai ne tas pačias pigiausias ir prekybos centrų, nes tuomet kombainas turės jas kapoti bent pusvalandį). Riešutų sviestą naudojau savos gamybos, […]

Panna cotta: spalvos ir skoniai

Panna cotta: spalvos ir skoniai

Pieniškai želei panna cotta pagaminti užtenka vos keturių ingredientų. Ir jei receptas geras, o svarstyklės nemeluoja, desertas bus puikus. Man patinka švelni ir minkšta, bet laikanti formą panna cotta. Kuri tirpsta burnoje kaip ledai. Tokį nepretenzingą desertą lengva dar labiau pagardinti. Jei pagaminsite įvairių skonių želė, užbersite šviežių uogų, smulkintų riešutų ar sausainių trupinių, užpilsite […]

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir […]

Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Per šventes mamos užsakymas buvo išvirti skanių spurgų. Prisiminiau, kad mačiau tokias AJ receptuose. Paragavus pirmas kelias, teko daryti dvigubą normą :) Šioms mažoms varškės spurgytėms reikės: 180 g varškės (pakelis) 1 didelis kiaušinis 110 g miltų 50 g cukraus žiupsnelis druskos 15 g vanilinio cukraus 3 g sodos 5 g acto (sodai nugesinti) aliejaus virimui […]

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Pasaka! Tikrai negalvojau, kaip taip patiks, kad įsitikinti, reikia paragauti. 😉 Reikės: 4 virtų kiaušinių trynių 3 šaukštai cukraus žiupsnelis druskos 100 g šalto sviesto 300 g miltų 2 – 3 šaukštai grietinės 1 a.š. kepimo miltelių Glajui: 200 g cukraus pusės stiklinės pieno 2 š. nesaldžios kakavos 40 g sviesto Tiesa – šitiek glajaus […]

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Neveltui šios bandelės yra iš knygos pavadinimu “Nostalgiški skanumynai”, nes tokias (ar bent jau panašias) valgydavau Vilniuje “Pieno bare” ir nostalgiją man tikrai sukelia. Šiaip jos nėra niekuo ypatingos – kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų. Kadangi aguonų mano spintelėse buvo užsilikę dar nuo Kalėdų, tai reikėjo jas kur nors sunaudoti. Pastabos: Recepte nurodyta įdarui baltymą […]