Spurgytės arba prisiminus vaikystę
Vaikystės džiaugsmelis, ką ir bepasakyti. Imam puodelį kakavos ar pieno ir… Skanaus!
Vaikystės džiaugsmelis, ką ir bepasakyti. Imam puodelį kakavos ar pieno ir… Skanaus!
Visiems, ką vaišinau, labai patiko. Ypač daug dėmesio sulaukė jų kremas, pavadintas “tuo skaniu tepalu“. ? Man labiausiai patiko, kad keksiukai ne sausi, o drėgni ir minkšti. Tikriausiai čia pasidarbavo brendyje išsimaudžiusios razinos. Bet kokiu atveju, tikrai žinau, kad šie pyragaičiai bus kartojami ne sykį.
Šįkart pabandžiau desertą pagaminti trapios tešlos krepšelyje. Man patiko šis variantas, nes patogu, pvz., neštis į svečius. Gaminau mažesnes tartaletes, bet puikus būtų ir didesnis tartas.
Saikingai saldus juodojo šokolado, purios grietinėlės ir rūgštokų vyšnių derinys romantišku Juodojo miško arba Švarcvaldo pavadinimu.
Itališkas grietinėlės desertas Panna cotta, pagardintas Limoncello likeriu ir lietuvišku bruknių padažu. Idealus desertas tiems, kas mėgsta gaiviau.
Šis šventinis pyragas – su daug marcipano, kiaušinių, be jokių riebalų (tik papuošimo glajus su sviestu), be kepimo miltelių. Jis nėra drėgnas, tačiau labai purus ir lengvas, tarsi pūkinis, su pasitaikančiais mažais šokolado kąsneliais ir užklotas sodriu kakaviniu glajumi.
Galima kepti ir su obuoliais, galima su šaldytomis uogomis, ar su kitokiais vaisiais. O aš turėjau šviežių juodųjų serbentų iš sodo. Taip atsirado šis purus ir lengvas keksas su juodųjų serbentų rūgštele.
Norėjosi gardaus kepinio su šviežiomis uogomis. Šaltinyje tai yra keksiukų receptas, bet šįkart kepiau didelį keksą. Nesitikėjau, kad išeis toks geras 🙂 Šviežios uogos čia „groja“ pirmu smuiku. Minkštas, purus, drėgnas, daug uogų – mums labai patiko, bus vienas mėgiamiausių keksų.
Šįkart plikyti pyragaičiai dar pagerinti grietinėle su uogomis. Juk dabar toks metas, kai reikia semti vitaminus iš kiekvieno kąsnio!