Desertai, saldumynai

Drėgni ir minkšti kavos keksiukai

Drėgni ir minkšti kavos keksiukai

Visiems, ką vaišinau, labai patiko. Ypač daug dėmesio sulaukė jų kremas, pavadintas “tuo skaniu tepalu“. ? Man labiausiai patiko, kad keksiukai ne sausi, o drėgni ir minkšti. Tikriausiai čia pasidarbavo brendyje išsimaudžiusios razinos. Bet kokiu atveju, tikrai žinau, kad šie pyragaičiai bus kartojami ne sykį.

Dieviškas (ir sveikas!)  desertas per 5 min

Dieviškas (ir sveikas!) desertas per 5 min

Kai už lango bjaurus oras ir norisi praskaidrinti nuotaiką, siūlau pasmaližiauti šiuo dieviško skonio  sveiku desertu, kuriam pasigaminti reikės vos 5 min

Garbanotos bandelės

Garbanotos bandelės

Bandeles pavadinau garbanotomis, nes man jos priminė seniai seniai madingas, cheminio sušukavimo išpurentas šukuosenas. Buvo ir kitokių asociacijų, kaip pvz. „su spygliukais“, „gėlytės“, „saulutės“, bet garbanotos labiausiai patiko. Tuo labiau, kad bandelių “šukuosenai“ suformuoti prireiks žirklių (!).

Keksas su avietėmis ir mėlynėmis

Keksas su avietėmis ir mėlynėmis

Norėjosi gardaus kepinio su šviežiomis uogomis. Šaltinyje tai yra keksiukų receptas, bet šįkart kepiau didelį keksą. Nesitikėjau, kad išeis toks geras 🙂 Šviežios uogos čia „groja“ pirmu smuiku. Minkštas, purus, drėgnas, daug uogų – mums labai patiko, bus vienas mėgiamiausių keksų.

Plaktos grietinėlės keksas

Plaktos grietinėlės keksas

Dar vienas keksas, kuriame vietoj sviesto naudojama grietinėlė, tik šįkart – išplakta. Keksas iškepa purus, lengvas, skanus, drėgnumo irgi pakanka.

Keksas su alyvuogių aliejumi

Keksas su alyvuogių aliejumi

Šio kekso receptas – iš Valpoličelos (Valpolicella) regiono Italijoje. Purus ir lengvos konsistencijos, gražios gelsvos spalvos. Beje, keksas nelabai saldus, maloniai jaučiasi alyvuogių aliejus, kuris pyrago skonį padaro įdomesnį.

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Keptas desertas, kuris nepaliks abejingų! Ne tik šventėms.

Mielinės spurgos su džemu

Mielinės spurgos su džemu

Norėtumėte purios, minkštos, lengvai pacukruotos ir gausiai džemu įdarytos spurgos? O jei turėtumėte jų visą dėžutę, kiek suvalgytumėte iš karto?

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Ne super saldus, pakankamai drėgnas keksas su žemės riešutų sviestu. Mums buvo labai skanus. Tikrai patiks saikingai saldžių desertų mėgėjams.

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų bandelės. Keliančios nostalgiškus prisiminimus apie vaikystę ir bandeles su pienu.