Desertai, saldumynai

Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Plikyti sūrio pyragėliai gougeres

Tai vienas iš labiausiai vykusių užkandžių vakarėliui. Juos valgo ir suaugę, ir vaikai, todėl patogu bet kokioms šventėms. Gražu, greita, netepa rankų ir valgoma be peilių ir šakučių.

Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

Pyragaičiai,  tortai ir visokie maži saldėsiai gerai yra visais metų laikais. Aš jų negaliu atsisakyti. Šitie visai paprastučiai – biskvitinė tešla, truputis abrikosų džemo, grietinėlė ir šokoladas.

Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade

Šios žaismingos apelsinų žievelių šokolade juostelės ypač patiks vaikams. Jų skonis man nustebino – tarsi saldainių, panašių į “Obelėlės“ įdarą, tik minkštesnių.

Keksas su alyvuogių aliejumi

Keksas su alyvuogių aliejumi

Šio kekso receptas – iš Valpoličelos (Valpolicella) regiono Italijoje. Purus ir lengvos konsistencijos, gražios gelsvos spalvos. Beje, keksas nelabai saldus, maloniai jaučiasi alyvuogių aliejus, kuris pyrago skonį padaro įdomesnį.

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų bandelės. Keliančios nostalgiškus prisiminimus apie vaikystę ir bandeles su pienu.

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Ne super saldus, pakankamai drėgnas keksas su žemės riešutų sviestu. Mums buvo labai skanus. Tikrai patiks saikingai saldžių desertų mėgėjams.

Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Bananų duona labai gerai iškyla, būna minkštas, drėgna. O koks šildantis, svaiginantis bananų ir šokolado aromatas sklinda iš virtuvės… Puiki bananų duonelė!

Marcipaninis keksas su kedrų riešutais, razinomis ir šokoladu

Marcipaninis keksas su kedrų riešutais, razinomis ir šokoladu

Nuostabus keksas ir šventinio stalo puošmena: aromatingas, purus, su puikiomis kedrinėmis pinijomis, razinomis, sodriu šokoladiniu glajumi ir tikrai dideliu kiekiu marcipano. Tas ypatingas žiemos švenčių skonis… 

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu.

Juodojo miško desertas

Juodojo miško desertas

Saikingai saldus juodojo šokolado, purios grietinėlės ir rūgštokų vyšnių derinys romantišku Juodojo miško arba Švarcvaldo pavadinimu.