Desertai, saldumynai

Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai

Kai norisi pasilepinti dažnai perku šokoladą. Galiu be jokios sąžinės graužaties sudoroti visą plytą. Šiandien man taip pat norėjosi pasilepinti. Bet nusprendžiau ne šokolado plytą graužti, o pasigaminti kažką puraus, minkšto ir drėgno… bet – būtinai šokoladinio. Atsivertusi Beatos knygą radau tai, ko man reikia – šokoladinius keksiukus. Jiems reikia: 2 kiaušinių 150 g cukraus […]

Aviečių kremas

Aviečių kremas

Vasaros desertas, užstrigęs su tais, kurių niekaip nespėju sukelti… Kaip gera žiūrint nuotraukas prisiminti, kaip nerūpestingai leisdami laiką su vaikinu mėgavomės šiuo skanėstu… Lengvas, saldus, vasariškas, nei pridėsi, nei atimsi. 🙂 2 martinio taurėms: 2 kiaušinių tryniai 4 v.š. cukraus 0,5 a.š. krakmolo 250 ml grietinėlės 0,5 l aviečių Eiga: Trynius plakti su cukrumu, kol […]

Morengai

Morengai

Tai vienas paprasčiausių būdų, kur sunaudoti nuo kitų kepinių likusius baltymus. O ir šiaip morengai gana universalūs – juos gali tiesiog skanauti prie kavos, gali jais puošti tortą, o gali daryti desertą su grietinėle ar kokiu kitu kremu. Tiesa, į sriubą neįdėsi, bet ne apie sriubą aš čia. Pastabos: Jei norite spalvotų morengų, į baltymų […]

Naminiai snikersai

Naminiai snikersai

Konditerė iš manęs nekokia. O ypač nekokia konditerinių gaminių dekoravimo specialistė :)) todėl dažnai vaizdelis būna nekoks. BET juk kaip dažnai skonis su vaizdu prasilenkia! Na, čia ne prasčiausias variantas. Gamindama net neįsivaizdavau kas gausis ir išvis AR gausis. Bet paragavus sušukau: “Ėėėė, gi čia – snikersai!!”. Šito pagamint nesitikėjau :)) brolis pakraipė galvą ir, […]

Kokosiniai saldainiai

Kokosiniai saldainiai

Nors juos vadina naminiais Rafaello, man asmeniškai labai trūksta traškaus pagrindo, kad drįsčiau taip vadinti. Kita vertus labai paprastai pagaminami, daug ingredientų ir išmonės nereikalaujantys saldainiai. Patiks tiems, kas mėgsta laaabai saldžiai. Šie saldainiai gana sotūs, rieboki, aš pati daugiau nei vieno per kartą neįveikiu. Maždaug 13 saldainiukų reiks: 150 g kokoso drožlių 150 g […]

Gaivus naminės varškės desertas

Gaivus naminės varškės desertas

Įsimylėjusi savo naują atradimą – namie gaminamą varškytę, sumaniau ją paruošti saldžiame pavidale – deserte. Šakar makar ir va, labai vasarą primenantis desertas. 4 įprastos stiklinės dydžio porcijoms reikia: 4 kivių (man papuolė kartoki kiviai, tai kitą kartą bandyčiau su kitokiais vaisiais) ~ 10 šokoladinių selgos sausainių 320 g švelniosios varškytės (galima naudoti ir pirktinę, bet […]

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Labai knietėjo greičiau fotografuoti, tai šerbetas nebuvo visai sustingęs ir šiek tiek atitirpo. Beje, jis man truputį priminė braškių uogienę šaldytą, bet tikriausiai dėl to, kad neturiu blenderio ir teko rankiniu būdu braškes trinti. Bet tokio skanaus deserto tikriausiai nesu valgiusi. 🙂 Vėl – iš Beatos knygos. Reikia: 1,5 v.š. želatinos grūdelių 200 ml vandens […]

Pavlova su braškėmis

Pavlova su braškėmis

Kažkada, kai man buvo maždaug 12 metų pirmą kartą pamačiau Pavlovos nuotrauką. Atrodė super gražiai, paskaičiau – pagamint nesunku. Kas gi čia tėra išplakt kiaušinių baltymus su mikseriu?? Ir aš plakiau. Be jokios nuovokos, be jokių kitų ingridientų, tik kiaušinių baltymai. Plakiau per trumpai. Kepiau per ilgai. Pridegė. Skonis – kaip padangos. Nuo to laiko […]

Braškių kremas su morenginiais sausainiais

Braškių kremas su morenginiais sausainiais

Išsitraukiu per žiemą apdulkėjusį vasaros žodyną. Ten žodžiai gera, šviesu, lengva turi visai kitokį apibūdinimą. Jie keliskart stipresni, nes šalia atsiduria dar ir tokie malonūs žodžiai kaip atostogos, šiltas pavasario lietus, mėlynės su cukrumi, maudynės ežere, lengvos suknelės, fantastiniai saulėlydžiai, žydintys bijūnai, nokstantys obuoliai, lengvi desertai… Begalės malonių žodžių. Nes vasara atėjo. Braškinį kremą išsirinkau […]

Tartaletės su maskarpone ir braškėmis

Tartaletės su maskarpone ir braškėmis

6-ioms tartaletėms (10 cm) iškepti reikės: 125 g  sviesto (kambario temperatūros) 45 ml pieno (kambario temperatūros) 1 mažo kiaušinio trynys (kambario temperatūros) 1 a.š. cukraus žiupsnelis druskos 1 a.š. vanilinio cukraus 250 g miltų Sviestą išplakame su cukrumis ir druska iki purumo. Tuomet sudedame trynį ir pieną – plakame toliau. Galiausiai, įmaišome miltus. Tešlą šaldome […]