Desertai, saldumynai

Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Jau seniai norėjau išbandyti šias spurgas, bet tai gaila buvo dėl jų vienų visą butelį aliejaus naudoti, tai neturėjau tinkamo antgalio, kad jas išspausčiau (tiesa, tas, kurį dabar naudojau, pasirodo, buvo kiek per mažas, bet nieko tokio), tai trūko laiko, tai noro, tai dar ko nors… Galų gale prisiruošiau. Nežinau, ar gaminčiau dar kartą. Nebent […]

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Tai dar vienas sveikas, becukris receptas, kuris padaromas pakankamai greitai (jei geras kombainas, užtruksite 10 min), jo nereikia kepti, šaldyti, plakti, o ir valgyti galima be sąžinės graužimo. Pastabos: Datules rinkitės dideles ir sultingas (tikrai ne tas pačias pigiausias ir prekybos centrų, nes tuomet kombainas turės jas kapoti bent pusvalandį). Riešutų sviestą naudojau savos gamybos, […]

Panna cotta: spalvos ir skoniai

Panna cotta: spalvos ir skoniai

Pieniškai želei panna cotta pagaminti užtenka vos keturių ingredientų. Ir jei receptas geras, o svarstyklės nemeluoja, desertas bus puikus. Man patinka švelni ir minkšta, bet laikanti formą panna cotta. Kuri tirpsta burnoje kaip ledai. Tokį nepretenzingą desertą lengva dar labiau pagardinti. Jei pagaminsite įvairių skonių želė, užbersite šviežių uogų, smulkintų riešutų ar sausainių trupinių, užpilsite […]

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir […]

Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Per šventes mamos užsakymas buvo išvirti skanių spurgų. Prisiminiau, kad mačiau tokias AJ receptuose. Paragavus pirmas kelias, teko daryti dvigubą normą 🙂 Šioms mažoms varškės spurgytėms reikės: 180 g varškės (pakelis) 1 didelis kiaušinis 110 g miltų 50 g cukraus žiupsnelis druskos 15 g vanilinio cukraus 3 g sodos 5 g acto (sodai nugesinti) aliejaus virimui […]

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Kepti triufeliai – privaloma paragauti!

Pasaka! Tikrai negalvojau, kaip taip patiks, kad įsitikinti, reikia paragauti. 😉 Reikės: 4 virtų kiaušinių trynių 3 šaukštai cukraus žiupsnelis druskos 100 g šalto sviesto 300 g miltų 2 – 3 šaukštai grietinės 1 a.š. kepimo miltelių Glajui: 200 g cukraus pusės stiklinės pieno 2 š. nesaldžios kakavos 40 g sviesto Tiesa – šitiek glajaus […]

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Neveltui šios bandelės yra iš knygos pavadinimu “Nostalgiški skanumynai”, nes tokias (ar bent jau panašias) valgydavau Vilniuje “Pieno bare” ir nostalgiją man tikrai sukelia. Šiaip jos nėra niekuo ypatingos – kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų. Kadangi aguonų mano spintelėse buvo užsilikę dar nuo Kalėdų, tai reikėjo jas kur nors sunaudoti. Pastabos: Recepte nurodyta įdarui baltymą […]

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Pristatau savo mėgiamą desertą, tinkamą visiems metų laikams, net ir vėsesnę vasaros dieną galima juo pasimėgauti. Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu. Mums reikės: 200 g ryžių 3/4 litro pieno 1 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 vanilės ankšties) 3 didelių […]

Plikyti pyragaičiai su uogų grietinėle

Plikyti pyragaičiai su uogų grietinėle

Šįkart plikyti pyragaičiai dar pagerinti grietinėle su uogomis. Juk dabar toks metas, kai reikia semti vitaminus iš kiekvieno kąsnio! Plikytiems pyragėliams reikės (iškepsite jų apie 30): 85 g sviesto 220 ml vandens (galima naudoti pieno/vandens mišinį, pyragėliai bus minkštesni) 105 g miltų 1 a.š. vanilinio cukraus truputis druskos 3 vidutinio dydžio kiaušiniai Orkaitę įkaitiname iki […]

Juodojo miško desertas

Juodojo miško desertas

Mano vienas mylimiausių, saikingai saldus juodojo šokolado, purios grietinėlės ir rūgštokų vyšnių derinys romantišku Juodojo miško arba Švarcvaldo pavadinimu. Gan pabodo sluoksniuoti įprastus tortus, todėl šiam kartui pasirinkau ne itin tvarkingai, bet man labai žaviai atrodantį deserto stikliniame inde variantą. Nepasakyčiau, kad laiko sugaišau mažiau, bet bent jau nesijaudinau dėl gražaus ir taisyklingo pjūvio :). […]