Desertai, saldumynai

Keksiukai su spanguolėmis ir riešutais

Keksiukai su spanguolėmis ir riešutais

Purūs, saikingai saldūs, neriebūs ir gana sotūs keksiukai su puikia spanguolių rūgštele ir lazdyno riešutais, kuriuos galima pakeisti migdolais.

Mielinės spurgos su džemu

Mielinės spurgos su džemu

Norėtumėte purios, minkštos, lengvai pacukruotos ir gausiai džemu įdarytos spurgos? O jei turėtumėte jų visą dėžutę, kiek suvalgytumėte iš karto?

Plaktos grietinėlės keksas

Plaktos grietinėlės keksas

Dar vienas keksas, kuriame vietoj sviesto naudojama grietinėlė, tik šįkart – išplakta. Keksas iškepa purus, lengvas, skanus, drėgnumo irgi pakanka.

Keksas su alyvuogių aliejumi

Keksas su alyvuogių aliejumi

Šio kekso receptas – iš Valpoličelos (Valpolicella) regiono Italijoje. Purus ir lengvos konsistencijos, gražios gelsvos spalvos. Beje, keksas nelabai saldus, maloniai jaučiasi alyvuogių aliejus, kuris pyrago skonį padaro įdomesnį.

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų bandelės. Keliančios nostalgiškus prisiminimus apie vaikystę ir bandeles su pienu.

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

Ne super saldus, pakankamai drėgnas keksas su žemės riešutų sviestu. Mums buvo labai skanus. Tikrai patiks saikingai saldžių desertų mėgėjams.

Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Bananų duona su šokoladu ir riešutais

Bananų duona labai gerai iškyla, būna minkštas, drėgna. O koks šildantis, svaiginantis bananų ir šokolado aromatas sklinda iš virtuvės… Puiki bananų duonelė!

Marcipaninis keksas su kedrų riešutais, razinomis ir šokoladu

Marcipaninis keksas su kedrų riešutais, razinomis ir šokoladu

Nuostabus keksas ir šventinio stalo puošmena: aromatingas, purus, su puikiomis kedrinėmis pinijomis, razinomis, sodriu šokoladiniu glajumi ir tikrai dideliu kiekiu marcipano. Tas ypatingas žiemos švenčių skonis… 

Riz aux pommes meringuées  ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Riz aux pommes meringuées ryžių apkepas su obuoliais ir morengine „karūna“

Patiekalas klasikinis prancūziškas. Lietuviškai – apkepas, toks smarkiai pagerintas, mat su gardžiu obuolių sluoksneliu ir morenginiu viršumi. Gana sotus (juk ryžių pagrindas), todėl dažniausiai porcijas ir cukraus kiekį mažinu.

Pirštus apsilaižysi: gardus ir paprastas obuolių pyragas

Pirštus apsilaižysi: gardus ir paprastas obuolių pyragas

Neįprastas, gardus obuolių pyragas, kurį išties nesunku pagaminti.