Keksiukai su spanguolėmis ir riešutais
Recepto autorius: Dalios svetainė
Purūs, saikingai saldūs, neriebūs ir gana sotūs keksiukai su puikia spanguolių rūgštele ir lazdyno riešutais, kuriuos galima pakeisti migdolais. Šie keksiukai neabejotinai tiks kalėdinių vaišių stalui. Spanguolių mylėtojams labai rekomenduoju.
6 keksiukams reikės:
- 120 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 75 g cukraus *
- 3 v.š. grietinės
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. aliejaus
- 1/3 stiklinės lazdyno riešutų (arba migdolų)
- 1/3 stiklinės spanguolių
* – kas mėgsta saldžiau, gali berti ir 100 g cukraus
Riešutus sudedame ant plokščios kepimo skardos ir maždaug 5 minutes džioviname 200 °C karščio orkaitėje. Išėmę nulupame luobeles ir susmulkiname. Spanguoles nuplauname ir apdžioviname.
Dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
Atskirai išmaišome grietinę, kiaušinį ir aliejų (geriau naudoti neintensyvaus skonio, pvz., vynuogių kauliukų, aliejų). Gautą masę supilame į dubenį su sausais produktais. Viską išmaišome. Suberiame riešutus ir spanguoles, vėl atsargiai išmaišome. Tešlą sukrečiame į keksiukų formeles ir šauname kepti į orkaitę, 180 °C temperatūroje.
Kepame maždaug 25 minutes. Ar iškepę, kaip visada tikriname į keksiuko vidurį įbedę medinį krapštuką. Jei ištraukus jis bus sausas, vadinasi, iškepė. Keksiukus ataušiname ant grotelių. Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus 🙂
Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 11