Panna cotta su Limoncello ir bruknių padažu
Recepto autorius: Dalios svetainė
Itališkas grietinėlės desertas Panna cotta, pagardintas Limoncello likeriu ir lietuvišku bruknių padažu. Idealus desertas tiems, kas mėgsta gaiviau. Paruošti jį nesudėtinga, laiko daug neužima (neskaičiuojant šaldymo), galima pagaminti iš anksto ir per naktį laikyti šaldytuve. Bruknių padažą dariau savo nuožiūra, pagal savo skonį. Neriebu, gaivu, paprasta ir labai gardu.
Panna cotta desertui su Limoncello ir bruknių padažu reikės:
- 3 želatinos lapelių
- 250 ml pieno
- 250 ml grietinėlės (riebios)
- 25 g cukraus
- 50 ml Limoncello likerio
Bruknių padažui reikės:
- 200 g bruknių
- 50 g cukraus
- gabaliuko sviesto
Pirmiausia šaltame vandenyje užmerkiame želatinos lapelius.
Prikaistuvyje iki ant labai silpnos ugnies iš lėto pakaitiname pieną, grietinėlę ir cukrų. Supilame Limoncello (ar kitokį citrininį) likerį. Nukaičiame nuo ugnies, įdedame išbrinkusius ir nuspaustus želatinos lapelius, labai gerai išmaišome, kol želatina ištirps. Dabar galime supilti į norimas formeles ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Galima palikti ir per naktį.
Padažui prikaistuvyje užkaitiname bruknes su cukrumi ir paverdame maždaug 5 minutes. Nukaičiame nuo ugnies, sutriname tyrelę. Galima pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų su žievelėmis. Įdedame gabaliuką sviesto, išmaišome ir minutę kitą pakaitiname ant ugnies. Padažą ataušiname.
Sustingusią panna cottą išimame iš formelių, užpilame bruknių padažo ir patiekiame. Skanaus 🙂
Panna cotta recepto šaltinis: BBC Food
Sekite Dalios svetainė puslapį FB.