Pirštus apsilaižysi: gardus ir paprastas obuolių pyragas
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Rudenėlis ir obuoliai – neatsiejamas duetas. Todėl būtų keista, jei ant mūsų vaišių stalo nebūtų obuolių pyrago. Šį kart neįprastas, gardus pyragas, kurį išties nesunku pagaminti.
Reikės:
- Pyrago tešlos lakštas (pagal mėgstamą receptą arba tiesiog įsigyti šaldytos mielinės tešlos),
- 2-3 nulupti ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai,
- 2-3 šaukštai cukraus,
- žiupsnelio skaldytų riešutų arba smulkintų irisinio saldainiukų,
- 2 šaukštai sviesto,
- 1/4 stiklinės pieno,
- žiupsnelio cukraus.
Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus
Į kepimo skardą įklok kepimo popieriaus.
Išdėliok obuolius ant tešlos, palik kraštelius užlenkimui.
Ant išdėliotų obuolių užpilk medaus, tuomet pabarstyti riešutų ir mažais kubeliais supjaustytą sviestą.
Su teptuku ištepk užlenktus kraštus pienu ir apibarstyk cukrumi.
Kepk orkaitėje 35-40 minučių, kol apskrus iki aukso spalvos.