Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Šokolado mylėtojams siūlau išsikepti gardžių, lengvai pagaminamų, purių šokoladinių keksiukų su šokolado gabaliukais viduje. Man prie širdies būtent šokolado gabaliukai, o ne „šokoladiniai lašeliai“, nes normalaus šokolado jokie „lašeliai“ neatstos 😉 Keksiukai nėra išvaizdūs, be papuošimų, tačiau jų esmė – itin sodrus šokoladinis skonis.

12 šokoladinių keksiukų su šokolado gabaliukais reikės:

  •  120 g pieno
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. aliejaus
  • 140 g miltų
  • 40 g kakavos miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 114 g minkšto sviesto
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 120 g šokolado *

* – šokoladą naudojame pagal skonį (pienišką, juodąjį, su riešutais ar be jų)

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Pasiruošiame keksiukų kepimo formas. Jei kepame ne silikoninėse formelėse, pasiruošiame popierinius krepšelius.
Viename dubenėlyje išmaišome pieną, šviežiai spaustas citrinos sultis ir aliejų.

Kitame dubenyje išmaišome išsijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.

Trečiame, didesniame dubenyje, iki purumo išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Palaipsniui pilame lengvai paplaktus kiaušinius ir toliau plakame. Supilame pusę skystų produktų iš pirmojo dubenėlio ir pusę birių produktų iš antrojo. Atsargiai išmaišome. Tada supilame likusius skystus ir birius produktus, ir vėl atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame smulkintus šokolado gabaliukus, vėl atsargiai išmaišome. Gautą masę sukrečiame į paruoštas keksiukų formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol įsmeigtas medinis krapštukas nesivels tešla. Ataušiname ant grotelių. Gardžiausi keksiukai būna tą pačią dieną, ypač tinka prie kavos.

Skanaus 🙂

Adaptuota iš The Jummy Journey
Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais