Saldžių bulvių sūrio pyragas
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai dar viena klasika, kurią tik dabar prisiruošiau išbandyti. Matyt, jau minėjau, kad saldžios bulvės kepiniams man labiau patinka negu moliūgai, nes jų tyrė nebūna tokia vandeninga, o ir puikiai susitrina tiesiog šakute. Jei dar nebandėte, rekomenduoju, svečiai tikrai bus nustebinti.
Pastabos:
- truputį pakoregavau originalų receptą pagal tai, kokius produktus ir kiek jų turėjau šaldytuve, todėl rašau viską taip, kaip dariau pati.
Privalumai: greitai pagaminamas; skanus; kreminis; neriebus.
Trūkumai: reikia palaikyti šaldytuve prieš valgant.
Kam patiktų: sūrio pyragų gerbėjams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (18 cm kepimo formai):
Pagrindui:
- 170 g sausainių ar pyrago biskvito trupinių (aš naudojau nuo šio Prieskoninės arbatos tortas likusį biskvitą)
- 25 g sviesto
Kreminio sūrio sluoksniui:
- 150 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę)
- 140 g saldžių bulvių tyrės (tyrę pasigaminti tereikia įmesti saldžias bulves į orkaitę (tarkime, ką nors kepant) ir kepti kokias 50 min, kol suminkštės)
- 50 g grietinės
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo
- 1/2 a.š. cinamono
- žiupsnelis muskato riešuto
Viršui:
- 200 g grietinės
- 30 g cukraus
Gaminimas:
Pagrindui sutrupinkite biskvitą ar sausainius, supilkite išlydytą sviestą ir išmaišykite. Sudėkite į apvalią kepimo formą ir suformuokite pagrindą. Įdarui sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Krėskite masę ant pyrago pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 min. Tuo metu švariame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi. Šią masę supilkite ant pyrago viršaus ir gražinkite į orkaitę dar 15 min. Išėmę atvėsinkite kepimo formoje iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą ir palikite ten per naktį. Puoškite pagal savo fantaziją (aš nepuošiau, bet skoniui tai įtakos neturėjo).
Receptą nusižiūrėjau iš čia: https://www.mastercook.com/app/recipe/WebRecipeDetails?recipeId=11605773