Veganiškas pyragas su obuoliais

Veganiškas pyragas su obuoliais

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Žinau, kad kepiniai be miltų, cukraus ir kiaušinių dabar yra “ant bangos”, kadangi be miltų jau kepiau, be cukraus – irgi, beliko išbandyti be kiaušinių (tiesa, mielinius kepinius dariau be kiaušinių, viskas čia tvarkoj). Šį receptą truputį keičiau pagal tai, ką turėjau šaldytuve, bet apie visa tai recepte.

Pastabos:

  • Originaliame recepte į pyragą dedamos kriaušės ir uogos, aš neturėjau, tai dėjau obuolius.

Privalumai: drėgnas, skanus, lengvai paruošiamas, tinka veganams.
Trūkumai: valgant truputį byra, bet ne tiek, kad nebūtų įmanoma paimti į rankas.
Kam patiktų: alternatyvių kepinių mėgėjams, nors ir paprasti valgytojai net neįtars, kad čia kažkas pakeista.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 cm apvaliai kepimo formai): 

  • 200 g speltos miltų (neturėjau, todėl dėjau 100 g pilno grūdo kvietinių miltų ir 100 g paprastų miltų)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 20 g vanilinio cukraus
  • 80 g bekvapio aliejaus (aš pyliau kokosų aliejų)
  • 175 ml kokosų pieno
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių (aš dėjau žaliosios citrinos ir jos poskonis man čia labai tiko)
  • 1-2 kriaušių arba obuolių

Gaminimas:

Obuolius ar kriaušes nulupkite supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite keliais šaukštais citrinos sulčių. Atidėkite. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, abiejų rūšių cukrų. Kitame inde sumaišykite aliejų, pieną, likusias citrinos sultis ir žievelę. Sujunkite abu mišinius ir permaišykite. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 18 cm kepimo formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.
Receptas paimtas iš žurnalo “Verdu ir kepu” nr. 11