Varškės ir obuolių pyragas su Kalėdine dvasia

Varškės ir obuolių pyragas su Kalėdine dvasia

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Kartais būna taip, kad nepavyksta iškepti skanių meduolių. Ir jų skonis tavęs netenkina, nors pažiūrėjus atrodo visai gražiai.. Bet vis tiek, valgyt nelabai skanu, o ant eglutės irgi pakabinti nepavyksta.Tada imi sukti galvą, gal galima kažką padaryti. Ir kartais nenusisuki galvos, o supranti, kad taip, galima 🙂 šiuo atveju buvo ir man taip.Ir šitaip gimė tokia idėja: šiek tiek Kalėdinis pyragas.

SKANU. Tikrai skanu 🙂

Taigi, naudosim tokius produktus:

Tešla

  • 15 meduoliukų
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 50 g sviesto arba margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui

  • 4 rūgštoki obuoliai
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas cinamono
  • 25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui

  • 225g varškės kremo su kakava [galima naudoti kitokį. Bet kai prieš šventes lentynos būna tuščios, reikia džiaugtis, kad bent tokią galima rasti 🙂 ]
  • 225 ml grietinėlės
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Procesas:

Meduolius sutrupinam, sviestą ištirpinam. Sumaišom meduolių trupinius su sviestu ir cukrumi. Dedam į formą su nuimamais kraštais.Nulupam obuolius, supjaustom skiltelėmis. Apkepinam keptuvėje su šiek tiek sviesto.

Taip pat dedam cinamono, cukraus. Kai obuoliai suminkštėja, nustojam kepti, pilam į formą ant meduolių pagrindo.Išplakam grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrum. Dedam varškę. Išmaišom ir dedam ant obuolių sluoksnio.Aš viršų pabarsčiau kakava, jūs galite daryti kitaip.Kepinį šaldom keletą valandų ir skanaujam.

Skanaus 🙂
Varškės ir obuolių pyragas su Kalėdine dvasia