Obuolių pyragas su šokoladu
Recepto autorius: Dalios svetainė
Toliau realizuojame išsilaikiusį obuolių derlių ir kepame pyragą. Ne šiaip obuolinį, o praturtintą šokoladu ir riešutais. Pyragas nustebino, mat išėjo gardesnis nei buvo galima tikėtis. Iš esmės tai yra keksas, tačiau keptas ne kekso formoje, todėl tegu bus tituluojamas pyragu 🙂 O pyragas šis iškepa drėgnas (iš pažiūros lyg ir nepasakytum…), kvapnus ir labai gardus. Paprastumas ir gėris viename. Ingredientų kiekius mažumėlę pritaikiau savo skoniui ir kepiau 21 cm skersmens formoje.
Obuolių pyragui su šokoladu reikės:
- 300 g miltų
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. malto cinamono
- 50 g šokolado
- 150 g aliejaus (neutralaus skonio)
- saujos kepintų lazdyno riešutų
- 4-5 obuolių
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Apskritos atsegamais kraštais kepimo formos vidų ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
Dubenyje sumaišome sausus produktus (miltus išsijojame), sudedame riešutus ir smulkintą šokoladą (naudojau juodąjį šokoladą su lazdyno riešutais, todėl riešutų papildomai neprireikė). Sudedame nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius. Supilame išplaktus kiaušinius ir aliejų (naudojau vynuogių kauliukų). Viską išmaišome.
Gautą tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame maždaug 50 minučių arba ilgiau (maniškėje orkaitėje kepė apie valandą), kol vidun įsmeigtas medinis krapštukas nebesivels tešla. Kepant 26 cm skersmens formoje, kepimo laikas būtų ≈ 30-40 minučių.
Iškepusį pyragą šiek tiek ataušiname formoje, paskui išimame ir visiškai atvėsiname ant grotelių. Išsiverdame mėgiamos arbatos/kavos ir gardžiuojamės. Šis pyragas gerai laikosi keletą dienų, nesudžiūsta. Skanaus 🙂
Adaptuota pagal Eva Toneva