Obuolių pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Gardus, kaip ir priklauso, obuolių pyragas. Ne tik rudeniui, bet bet kada kai norisi skanėsto.
Reikės:
- 125 g kambario temperatūros sviesto
- 125 g cukraus
- 2-3 kiaušinių
- žiupsnelis druskos
- 200 g miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 2 šaukštų pieno
- 500 g obuolių
- miltelinio cukraus
- 1 smulkiai tark. citrinos žievelės
- 0,5 citrinos sulčių
Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną. Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą. Obuolius perpjauname pusiau ar 4 dalis, nulupame, išmimame sėklalizdžius. Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min. Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumu.
Šaltinis: žurnalas „Virtuvė”