Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Gardus, kaip ir priklauso, obuolių pyragas. Ne tik rudeniui, bet bet kada kai norisi skanėsto.

Reikės:

  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 125 g cukraus
  • 2-3 kiaušinių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštų pieno
  • 500 g obuolių
  • miltelinio cukraus
  • 1 smulkiai tark. citrinos žievelės
  • 0,5 citrinos sulčių

Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną. Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą. Obuolius perpjauname pusiau ar 4 dalis, nulupame, išmimame sėklalizdžius. Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min. Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumu.

Šaltinis: žurnalas „Virtuvė“


Obuolių pyragas