Bulvių ir salierų blyneliai
Recepto autorius: Saldu sūru
Paprastumo ir aiškumo pastaruoju metu norisi ne tik gyvenime, bet ir lėkštėje. Jokių susipainiojusių minčių ar ilgo produktų sąrašo. Pasiilgau šviesių minčių, lengvos nuotaikos ir patiekalų iš trijų ingredientų. Todėl tarkuoju pora bulvių, saliero gabaliuką, mušu kiaušinį, beriu žiupsnį prieskonių ir kepu blynelius (mhm, ir dar Užgavėnės artėja).
Dviems valgytojams reikės:
- 0,5 kg bulvių
- 100 g saliero šaknies
- 1 kiaušinis
- 0,5 a.š. druskos
- 0,5 a.š. džiovintų žolelių mišinio (Provanso ar pan.)
- aliejaus kepimui
- grietinės patiekimui
Bulves ir salierus sutarkuojame stambia tarka, įmušame kiaušinį, gardiname druska ir prieskoniais. Gerai išmaišome ir kepame gerai įkaitintuose riebaluose plonus blynelius. Jei norisi stipriau, prie blynelių labai tiks šaltai rūkyta lašiša.
Gardžių akimirkų!