Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Recepto autorius: Dalios svetainė

Rudeninė, šiltos spalvos ir skonio, trinta moliūgų sriuba pakelia nuotaiką… 😉
Ją išvirsime iš tokių produktų (kiekiai nedideli, maždaug 2-3 asmenims užtektų):

  • mažo moliūgo (apie 2 kg)
  • 0,25 l vištienos sultinio
  • 1 didelės morkos
  • didelio svogūno
  • česnako skiltelės
  • žiupsnelio malto muskato
  • 0,5 a.š. malto imbiero miltelių arba šiek tiek mažiau šviežio tarkuoto imbiero
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų)
  • grietinėlės
  • petražolių

Moliūgą nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus (geriau naudoti neintensyvaus skonio aliejų, kad sriuboje labai nesijaustų, todėl alyvuogių aliejus čia netinka), kol suminkštės.
Susmulkiname likusias daržoves. Į puodą supilame vištienos sultinį (anksčiau visada virdavau su vandeniu, o šįkart turėjau sultinio), suberiame visas daržoves ir verdame, kol morkos paminkštės.
Tuomet nuimame puodą nuo viryklės ir elektriniu trintuvu sutriname sriubą. Vėl užkaičiame puodą, suberiame visus prieskonius, paragaujame. Kai sriuba vėl užverda, galima išjungti ugnį. Patiekiame su grietinėle ir petražolėmis. Skanaus 🙂