Makaronų sriuba su bulvėmis, kumpiu, porais
Recepto autorius: Dalios svetainė
Normalios žiemos vidury siūlau išsivirti normalios, t.y. sočios, ilgai „grojančios“ sriubos. Dar vienas taip pat sočios sriubos variantas – seniau skelbta Žiemiška sriuba. Čia, kaip sakoma, du viename – ir pirmas, ir antras patiekalas kartu. Sriubos tirštumą koreguojame pagal poreikį, kaip kas mėgsta. Labai gardi itališka sriuba. Produktų kiekius šiek tiek keičiau, vietoj pancetta ėmiau lietuvišką kumpį (šoninė irgi tinka) ir toliau pateikiu tokius ingredientus, kokius naudojau.
Makaronų sriubai su bulvėmis, kumpiu ir porais reikės:
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelio poro (baltosios dalies)
- ≈ 100 g (pancetta) rūkyto kumpio
- 2 bulvių
- 1,5 litro sultinio *
- 3 v.š. konservuotų pomidorų **
- 2-3 saujų mėgiamų makaronų
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- tarkuoto parmezano („Džiugo“) sūrio
- kelių šakelių šviežių petražolių
* – jei patinka skystesnė sriuba, sultinio reikės daugiau;
** – pomidorų dedame pagal skonį.
Didelį puodą statome ant vidutinės ugnies, supilame alyvuogių aliejų ir įkaitiname. Sukrečiame smulkiai supjaustytus porus, kumpį ir pakepiname maždaug 3 minutes. Sudedame smulkiai supjaustytas morkas su bulvėmis ir maišant dar pakepiname 2-3 minutes.
Supilame sultinį, sumažiname ugnį ir paliekame virti maždaug 20 minučių (puodo dangčiu neuždengiame).
Sudedame smulkintus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Suberiame norimos formos makaronus, išmaišome ir verdame 10 minučių, kol makaronai bus išvirę al dente (ne per daug minkšti).
Sriubą patiekiame užbėrę smulkiai tarkuoto parmezano arba „Džiugo“ sūrio. Gardu ir su trupučiu grietinės. Skanaus 🙂
Šaltinis: Leite’s Culinaria