Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis kepinys. Man jis patinka, kai norisi greito ir tikrai pavyksiančio deserto.

Pastabos:

  • Jei norite sodresnio skonio, razinas mirkykite su šlakeliu brendžio (aš to nedariau).

Privalumai: greitai pagaminamas, negalintis nepavykti.
Trūkumai: nebent tai, kad labai paprastas.
Kam patiktų: neišlepusiems ragautojams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (nedideliam keksui):

  • 110 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 145 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • geros saujos razinų ar spanguolių, ar vyšnių (galima visko po truputį)

Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite viską į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę. Razinas išplaukite ir įberkite į tešlą. Išmaišykite. Krėskite tešlą į pailgą kepimo formą (aš ją prieš tai išklojau kepimo popieriumi) ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min.

Išėmę atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Receptą pasiskolinau iš knygos “Nostalgiški skanumynai”.

“Sostinės” keksas