Sostinės keksas – kai norisi tikrai pavykstančio deserto
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis kepinys. Man jis patinka, kai norisi greito ir tikrai pavyksiančio deserto.
Pastabos:
- Jei norite sodresnio skonio, razinas mirkykite su šlakeliu brendžio (aš to nedariau).
Privalumai: greitai pagaminamas, negalintis nepavykti.
Trūkumai: nebent tai, kad labai paprastas.
Kam patiktų: neišlepusiems ragautojams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (nedideliam keksui):
- 110 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 145 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- geros saujos razinų ar spanguolių, ar vyšnių (galima visko po truputį)
Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite viską į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę. Razinas išplaukite ir įberkite į tešlą. Išmaišykite. Krėskite tešlą į pailgą kepimo formą (aš ją prieš tai išklojau kepimo popieriumi) ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min.
Išėmę atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Receptą pasiskolinau iš knygos “Nostalgiški skanumynai”.