Sriubos

Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

Kai vis dar tooooks niūrus oras, norisi valgyti šiltus dalykus. Ypač šiltus skystus dalykus. Nesugalvojate ką čia tokio pasigaminus? Šampinjonų sriuba skuba į pagalbą! Originalų receptą radau čia, ir siūlau pasekti šitą blogą, jei domiesi augaline mityba. <3 Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba 3-4 porcijos Reikės: 1 pakelio (apie 250 g) pievagrybių – aš jų […]

Tiršta trinta pievagrybių – sūrio sriuba

Tiršta trinta pievagrybių – sūrio sriuba

Kai puola šaltis. Arba sloga. Arba šiaip norisi greitai, skaniai ir kažko šilto. Sūrio sriubas mėgstu. Kaip ir trintas sriubas. Bet kai norisi trintos sūrio sriubos? Ir padariau eksperimentą. Taigis.. sudėjus 2 receptus į krūvą, gaunas va kas iš va ko: keleto [7-8] pievagrybių. Didelių. Kuo daugiau, tuo tirštesnė sriuba gausis. didelio svogūno kelių česnako […]

Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį

Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį

Mačiau, kaip gamino šią sriubą Oliveris. Labai patiko. Pabandžiau ir pati, bet receptas buvo labai stipriai pakeistas. O ir šiaip – nemėgstu kopūstų. Bet mėgstu sūrį :) Todėl nusprendžiau – pabandysiu. Ir vos neprisėdau paragavus. LABAI skanu. Kopūstai minkštutėliai, kvapnus sultinys, itališka duona, traškūs kepinti šalavijai – viskas kuo puikiausiai. Smagu, kai pavyksta, net to […]

Keptų paprikų sriuba

Keptų paprikų sriuba

Šiandien išbandžiau nerealią trintą keptų paprikų sriubą, todėl noriu pasidalinti receptu ir su jumis ☺👌 😉 1-2 asmenims reikės:  4 raudonų didelių paprikų 3-4 vidutinių pimidorų 2 svogūnų 4 skiltelių česnako Himalajų rožinės druskos Juodųjų pipirų 0.5 a.š. maltų kuminų 1 a.š. maltų raudojųjų paprikų miltelių Šiek tiek virinto vandens (jei mėgstate skystesnę sriubą) Džiuvėsėlių […]

Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Labai tinkanti dabartiniams žiemos dienomis, kai norisi šildančio maisto :) Receptas: 😉👇👇👇 Puodelis raudonųjų lęšių 2 morkos Skardinė pomidorų savo sultyse Didelis svogūnas 3-4 skiltelės česnako 2-3 cm imbiero šaknies a.š. kario prieskonių a.š. ciberžolės 1/2 a.š. čili miltelių (galite reguliuoti pagal norimą aštrumą) maltos kalendros pagal skonį himalajų druska pagal skonį Petražolės arba kalendrą […]

Guliašo sriuba su kiauliena

Guliašo sriuba su kiauliena

Receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų. Apskritai, man patinka, kad guliašas yra […]

Lapinių(kale) kopūstų sriuba

Lapinių(kale) kopūstų sriuba

Dar vienas mano atradimas – lapinis (kale) kopūstas. Šiai daržovei negailima liaupsių dėl didelio vitaminų bei mineralų kiekio. Išbandyti norėjau, vieną kartą turgelyje net jau planavau nusipirkti, tačiau pasižiūrėjau ir jie man tokie negražūs, kieti ir nemalonūs valgyti pasirodė, kad taip ir nenusipirkau. Esu įsigijusi kale kopūsto miltelių, kuriuos kai nepamiršdavau užberdavau ant salotų, ar […]

Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis

Kavos panna cotta su karamelizuotomis kriaušėmis

Taip ir norisi pasakyti – idealus desertas. Man jis buvo būtent toks. Likau apžavėta vos įsidėjus pirmąjį gabaliuką į burną. Kava, pienas, truputis vanilės, karamelė, kriaušės…švelnu, aromatinga, lengva. Tinkamas desertas tinklaraščio gimtadieniui. 4-iems indeliams panna cotta: 125 ml riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo) 125 ml pieno (2,5 proc.) 1 a.š. želatinos miltelių (visada naudoju dr. […]

Gaivios tuno salotos su avinžirniais

Gaivios tuno salotos su avinžirniais

Artėjant pavasariui man visada norisi daugiau salotų, pasiilgstame per žiemą to gaivumo, lengvumo skrandyje. Šį receptą nužiūrėjau Instagrame nuostabios Alionos  Live transliacijos metu ir būtinai norėjau išbandyti. 2 asmenims reikės: Romain salotų lapų agurko skardinės tuno aliejuje 1/2 nedidelio poro kokoso aliejaus kepimui 1  skardinės Bonduelle garuose virtų avinžirnių (galima keisti namuose virtais arba tiesiog virtais iš skardinių […]

Trinta lęšių sriuba

Trinta lęšių sriuba

Skanut skanutėlė 🙂 Vienas iš pagrindinių sriubos akcentų – kuminas, su kuriuo reikia elgtis labai atsargiai, jei norima išvengti pernelyg intensyvaus skonio, bet naudojamas su saiku nuspalvina patiekalus ypatingu aromatu bei skoniu. Receptas adaptuotas pagal sausio mėnesio Beatos kalendoriaus lapą. 🙂 Reikia: 2 didelės morkos 4 v.š. pomidorų pastos arba vakuotų pomidorų tyrės 2 skiltelės […]