Sriubos

Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Sriubai reikės tokių produktų: 150 g vištienos krūtinėlės 1 litro vištienos sultinio su prieskoniais 200 g krevečių 1 morkos 1 saliero lapkočio (nebūtina) 1 aitriojo pipiriuko saujelės šviežių kalendrų Vištienos sultinyje (su prieskoniais) išverdame krūtinėlę (užtruks maždaug 20 min.), išimame, truputį ataušiname ir supjaustome mažais gabaliukais. Krevetes nuvalome, nugnybiame galvutes ir uodegėles ir supjaustome mažais gabaliukais. […]

Pankolių – kriaušių sriuba

Pankolių – kriaušių sriuba

Labai knietėjo paragauti šios sriubos. Pirmąjį kartą viriau mažesnį kiekį ir su šiokiais tokiais pakeitimais. Labai patiko. Saldžiarūgštis skonis, traškūs vos juntami trintų kriaušių grūdeliai, pankolio gaivumas, aromatas. Atvėsusi sriuba yra švelnesnio skonio, gaivi, tinkama šiltajam metų laikui. Mėgstantiems įdomesnio skonio sriubas – verta išmėginti. Reikės tokių produktų: 2 vidutinio dydžio pankolių 2 didelių sultingų kriaušių 1 nemažo svogūno 150 ml obuolių sulčių 200 ml vandens 1 lauro lapo […]

Raugintų kopūstų sriuba

Raugintų kopūstų sriuba

Skani naminė raugintų kopūstų sriuba. Kažko ypatingo čia neprigalvosi, ingredientai paprasti, bet kiekvienuose namuose ji verdama pridedant dalelę kažko savo. Maniškis variantas toks: 300 g raudonos mėsos su kaulu 500 g raugintų kopūstų (su morkomis) poros saujų pjaustyto žalio kopūsto 1 nemažo svogūno 10 g džiovintų grybų 1 v.š. miltų lauro lapas 1 a.š. pomidorų tyrės kelių kvapiųjų pipirų žirnelių […]

Žiemiška  sriuba

Žiemiška sriuba

Man žiema labai patinka kai yra daug girgždančio po kojom sniego, žnaibo šaltukas, bet šviesu lauke. Bet tokiu oru norisi šildančio maisto. Šita sriuba – tiršta, soti ir skani. Žiemiškai sriubai reikės: 200 g virtos raudonos mėsos 150 g virtų ar konservuotų pupelių 1 raudonos paprikos 2 svogūnų 3 skiltelių česnako 2-3 marinuotų agurkų 300 ml sultinio maždaug 1 litro pomidorų sulčių druskos […]

Pieniška daržovių sriuba

Pieniška daržovių sriuba

Pieniškų sriubų mėgėjams 😉 Šiai sriubai reikės: 2-3 didesnių bulvių 1 morkos apie 150 g saliero šaknies maždaug 200 g kopūsto 1 nedidelio svogūno apie 300 ml vandens 1/2 litro pieno 20 g sviesto 1 – 1,5 a.š. druskos žiupsnelio malto muskato Daržoves supjaustome nedideliais gabaliukais ir išverdame vandenyje. Pagardiname druska ir muskatu. Į išvirusias daržoves […]

Įspūdingas kalėdinių tortų dekoras. Net 30 idėjų.

Įspūdingas kalėdinių tortų dekoras. Net 30 idėjų.

Tai yra tortukai, į kuriuos vien žiūrint norisi kažko saldaus…
Įspūdinga žiemos šventė reikalauja ir atitinkamai nuostabaus kalėdinio torto.

Makaronų sriuba su bulvėmis, kumpiu, porais

Makaronų sriuba su bulvėmis, kumpiu, porais

Normalios žiemos vidury siūlau išsivirti normalios, t.y. sočios, ilgai „grojančios“ sriubos. Dar vienas taip pat sočios sriubos variantas – seniau skelbta Žiemiška sriuba. Čia, kaip sakoma, du viename – ir pirmas, ir antras patiekalas kartu. Sriubos tirštumą koreguojame pagal poreikį, kaip kas mėgsta. Labai gardi itališka sriuba. Produktų kiekius šiek tiek keičiau, vietoj pancetta ėmiau lietuvišką kumpį (šoninė irgi tinka) ir toliau […]

Pertrinta baravykų sriuba su pelėsiniu sūriu

Pertrinta baravykų sriuba su pelėsiniu sūriu

Grybų sezonas. Ta proga rūtuliuko virtuvėj kvepėjo grybais. Prisipažinsiu – nekokia iš manęs grybautoja. “Grybai slepias nuo manęs”, sakydavau. O gal aš nuo jų. Kaip bebūtų, šį rudenį iš močiutės kaimo grįžau ne tuščiom. Miške pavyko rasti daug gražių grybukų, o močiutė nepagailėjo kitų rudeninių gėrybių. Smagu. Pirmąkart viriausi tokią sriubytę iš pievagrybių. Radus šį […]

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Rudeninė, šiltos spalvos ir skonio, trinta moliūgų sriuba pakelia nuotaiką… 😉 Ją išvirsime iš tokių produktų (kiekiai nedideli, maždaug 2-3 asmenims užtektų): mažo moliūgo (apie 2 kg) 0,25 l vištienos sultinio 1 didelės morkos didelio svogūno česnako skiltelės žiupsnelio malto muskato 0,5 a.š. malto imbiero miltelių arba šiek tiek mažiau šviežio tarkuoto imbiero druskos ir juodųjų pipirų […]

Tiršta pievagrybių sriuba

Tiršta pievagrybių sriuba

Patiekalai iš grybų nėra mano mėgstamiausi. Bet kai dovanų atveža didelį maišą pievagrybių, nėra kur trauktis. Tiesa, tokia grybų sriuba man visai skani. Galvojau vėl panašią išsivirti. Keliose vietose radau pievagrybių sriubą, kurioje naudojamos sriubos iš pakelių. “Įdomus variantas”, pagalvojau. Ir pabandžiau. Nesitikėjau, bet nustebino. Pasijutau kaip kaime pas močiutę, kuomet prisigrybavę į valias troškinam […]