Sriubos

Jaunų burokėlių lapų sriuba

Jaunų burokėlių lapų sriuba

Paprasta, lietuviška, viena pirmųjų (po rūgštynių ir dilgėlių) daržo vitaminų sriuba. Jauni burokėlių lapai ir plonučiai stiebai su šaknelėmis atiduoda subtilesnį skonį ir švelnesnę spalvą. Jauki ir skani naminė sriuba. Jaunų burokėlių lapų sriubai reikės: 1,5-2 litrų sultinio (ar vandens) 2 bulvių pundelio jaunų burokėlių lapų 1 morkos 1 svogūno keleto česnakų lapų šviežių krapų 4-6 kvapiųjų pipirų žirnelių druskos ir juodųjų […]

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės 🙂 Reikės: stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių 3-4 saliero stiebų 1,5 stiklinės pieno 50 ml alyvuogių  aliejaus druskos pipirų 8  šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių 0,5-1  kubelio  daržovių sultinio gab. sviesto viduržemio jūros prieskonių Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero […]

Nuostabaus skonio kokteilis – dienos vitamino C dozė!

Nuostabaus skonio kokteilis – dienos vitamino C dozė!

Noriu pasiūlyti nuostabaus skonio kokteilį, kurio vienoje porcijoje yra visos dienos vitamino C. 4 porcijom reikės: Šviežiai spaustų apelsinų sulčių iš 10 apelsinų (apie 0,8-1l); 1 citrinos sulčių; 3 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio; 100 ml labai karšto vandens; 7 šakelių šviežių mėtų; šaukštelio rudojo cukraus; šaukšto medaus; 200 ml vandens; dubenėlio ledukų. Imbierą nulupkite, […]

Daržovių sriuba su kariu ir kokoso pienu

Daržovių sriuba su kariu ir kokoso pienu

Reikės: 3-4 stiklinių daržovių sultinio 6 bulvių 2 morkų stiklinės šaldytų žirnelių šviežių arba šaldytų špinatų svogūno 2 skiltelių česnako žalumynų  skardinės kokoso pieno 2 a.š kario Užverdame daržovių sultinį, beriame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas. Pakepiname svogūną ir  smulkiai kapotą česnaką, beriame kario miltelius ir minutelę pakepiname, kol pradės skleistis kario prieskonių aromatas ir […]

Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais

Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais

Reikės: 2 l ekologiško  daržovių sultinio 2-3 saujų noodles makaronų 0,5 paprikos 0,5 poro 0,5 stiklinės šaldytų žirnelių 200 g pievagrybių 3 šaukštų ekologiškos Miso pastos druskos pipirų keli žiupsneliai džiovinto čili pipiro krapų  2 šaukštų ghee sviesto arba aliejaus svogūno laiškų papuošimui Užviriname daržovių sultinį. Keptuvėje ghee svieste apkepiname supjaustytą porą, dedame šiaudeliais pjaustytą papriką […]

Lapinių(kale) kopūstų sriuba

Lapinių(kale) kopūstų sriuba

Dar vienas mano atradimas – lapinis (kale) kopūstas. Šiai daržovei negailima liaupsių dėl didelio vitaminų bei mineralų kiekio. Išbandyti norėjau, vieną kartą turgelyje net jau planavau nusipirkti, tačiau pasižiūrėjau ir jie man tokie negražūs, kieti ir nemalonūs valgyti pasirodė, kad taip ir nenusipirkau. Esu įsigijusi kale kopūsto miltelių, kuriuos kai nepamiršdavau užberdavau ant salotų, ar […]

Trinta lęšių sriuba

Trinta lęšių sriuba

Skanut skanutėlė 🙂 Vienas iš pagrindinių sriubos akcentų – kuminas, su kuriuo reikia elgtis labai atsargiai, jei norima išvengti pernelyg intensyvaus skonio, bet naudojamas su saiku nuspalvina patiekalus ypatingu aromatu bei skoniu. Receptas adaptuotas pagal sausio mėnesio Beatos kalendoriaus lapą. 🙂 Reikia: 2 didelės morkos 4 v.š. pomidorų pastos arba vakuotų pomidorų tyrės 2 skiltelės […]

Višta raudoname vyne

Višta raudoname vyne

Šildančio naminio maisto etalonas arba Coq au vin. Esu tikra, kad šis klasikinis prancūziškas patiekalas visada pavyks. O jei dar turite naminį viščiuką, miško grybų ir nepagailėsite geresnio vyno, neabejoju, kad tai bus vienas geriausių kada ragautų valgių. Nežinau, ar taip galima sakyti apie maistą, bet višta vyne yra labai širdingas patiekalas – vienas malonumas […]

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Moliūgų sriuba su kokoso pienu

Eh, pavasaris.. Pro atidarytą langą skverbias gaivus ir jau nebešaltas oras, paukščiai čiulba, o rūtuliuko virtuvėj kvepia keptais moliūgais ir spurgom.. Darbų krūvos ir nemažėja, bet gaminti visada įkvėpimas atsiranda ne tada kai reikia, tad 🙂 Mėgstu trintas sriubas. O dar jei jos gražios spalvos, eh.. Ir gyvent smagiau daros 🙂 šita būtent tokia. Skonis […]

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Reikės: 500 g šviežių triušienos užpakalinių kumpelių (aš naudojau Lapino puotos) 2-3 skiltelių česnako kmynų druskos, pipirų džiovinto raudonėlio Daržovių troškiniui: 1 didelio svogūno 1-2 morkų 1 skiltelės česnako šparagų arba šparaginių pupelių 2-3 saliero stiebų 250 ml grietinėlės druskos, pipurų krapų Triušienos kumpelius pabarstome druska, pipirais, džiovintais raodonėliais, kmynais, išpaudžiame česnaką ir juo įtriname kumpelius. Geriausiai […]