Pankolių – kriaušių sriuba

Recepto autorius: Dalios svetainė
Labai knietėjo paragauti šios sriubos. Pirmąjį kartą viriau mažesnį kiekį ir su šiokiais tokiais pakeitimais. Labai patiko. Saldžiarūgštis skonis, traškūs vos juntami trintų kriaušių grūdeliai, pankolio gaivumas, aromatas. Atvėsusi sriuba yra švelnesnio skonio, gaivi, tinkama šiltajam metų laikui. Mėgstantiems įdomesnio skonio sriubas – verta išmėginti.
Reikės tokių produktų:
- 2 vidutinio dydžio pankolių
- 2 didelių sultingų kriaušių
- 1 nemažo svogūno
- 150 ml obuolių sulčių
- 200 ml vandens
- 1 lauro lapo
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
- druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- grietinės
Pankolius nuvalome, išpjauname šerdį ir supjaustome mažais gabaliukais. Taip pat nuvalome, nulupame ir supjaustome kriaušes. Susmulkiname svogūną.
Įkaitiname keptuvę arba troškintuvą ir įpilame aliejaus/sviesto. Suberiame pankolius su svogūnais, pasūdome ir pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Išmaišome, uždengiame dangčiu ir, kartkartėm vis pamaišiant, troškiname 10 min., kol iškeps pankoliai su svogūnais.
Suberiame pjaustytas kriaušes ir troškiname dar keletą minučių, kad kriaušės suminkštėtų.
Įpilame obuolių sulčių ir vandens. Įdedame lauro lapą. Išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame, kad užvirtų. Tuomet sumažiname ugnį ir praviru dangčiu verdame dar 10 min.
Išimame lauro lapą ir elektriniu trintuvu sutriname sriubą. Įdedame šaukštą grietinės ir patiekiame. Prie šios sriubos tiks ruginė duona, pelėsinis sūris, o pačią sriubą galima dekoruoti kumpio gabalėliais, rūkytos paprikos milteliais, žolelėmis skanintu aliejumi, citrina ar šviežiai maltais pipirais. Reikės išmeginti tas variacijas. Taigi belaukiant tikrojo pavasario… skanaus 🙂
Šaltinis: David Lebovitz