Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Vietnamietiška sriuba su krevetėmis

Recepto autorius: Dalios svetainė

Sriubai reikės tokių produktų:

  • 150 g vištienos krūtinėlės
  • 1 litro vištienos sultinio su prieskoniais
  • 200 g krevečių
  • 1 morkos
  • 1 saliero lapkočio (nebūtina)
  • 1 aitriojo pipiriuko
  • saujelės šviežių kalendrų

Vištienos sultinyje (su prieskoniais) išverdame krūtinėlę (užtruks maždaug 20 min.), išimame, truputį ataušiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
Krevetes nuvalome, nugnybiame galvutes ir uodegėles ir supjaustome mažais gabaliukais.
Morką pjaustome plonais neilgais šiaudeliais. Susmulkiname salierą, jei naudosime. Aitrųjį pipirą supjaustome žiedeliais. Jei nenorime aštriai, tuomet pipiriuką perpjauname išilgai, išvalome sėkliukes ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Į sultinį suberiame pjaustytą vištieną, morkas, salierą ir aitrųjį pipirą. Paverdame, kol morkos suminkštės, tuomet suberiame krevetes ir, sriubai užvirus, verdame dar 3-4 minutes. Pilame į lėkštę, įberiame smulkintų šviežių kalendrų ir patiekiame. Jei norime švelnesnio skonio, tuomet, kaip tikri lietuviai, pagardiname sriubą šaukšteliu grietinės 🙂
Skanaus 🙂
Adaptuota iš žurnalo „Приготовь“ Nr. 4, 2012 m.