Žiemiška sriuba

Žiemiška  sriuba

Recepto autorius: Dalios svetainė

Man žiema labai patinka kai yra daug girgždančio po kojom sniego, žnaibo šaltukas, bet šviesu lauke. Bet tokiu oru norisi šildančio maisto. Šita sriuba – tiršta, soti ir skani.
Žiemiškai sriubai reikės:

  • 200 g virtos raudonos mėsos
  • 150 g virtų ar konservuotų pupelių
  • 1 raudonos paprikos
  • 2 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2-3 marinuotų agurkų
  • 300 ml sultinio
  • maždaug 1 litro pomidorų sulčių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • žiupsnio aitriosios paprikos miltelių arba šviežio aitriojo pipiro
  • aliejaus kepimui
  • šviežių kalendrų

Mėsą išverdame ir supjaustome mažais gabaliukais. Pasiliekame šiek tiek sultinio sriubai.
Keptuvėje ant aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnus, česnakus, ir papriką.
Į puodą sudedame mėsos gabaliukus, pakepintas daržoves, užpilame sultinio ir pomidorų sulčių ir paliekame virti apie 10 min.
Sudedame supjaustytus marinuotus agurkus ir virtas pupeles. Sriubą pasūdome pagal skonį, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos miltelių (arba truputį smulkiai supjaustyto aitriojo pipiriuko be sėklyčių). Išmaišome ir paverdame dar 10 min.
Išvirusią sriubą pagardiname smulkinta šviežia kalendra ir grietine. Skanaus 🙂