Sausainiai ir saldainiai

Apelsininiai biscotti

Apelsininiai biscotti

Biscotto itališkai reiškia sausainį. Italai protingi, suteikė jiems pavadinimą, kuris atspindi ir kepimo būdą: bis – “dukart“, cotto – “keptas“. Šie sausainiai (primenantys mūsų džiūvėsėlius) ypač tinka prie kavos, arbatos, o kaip teigia italai, ir prie vyno (tik turbūt turima omeny, ne apelsininius, o kokius nors pelėsinio sūrio biscotti). Variantų ir receptų, kaip pasigaminti biscotti yra begalė. Aš pati […]

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tai mano “pirmas blynas“, niekada nekepiau, tik skanaudavau kitų keptus. 🙂 Bet pabandžiau ir pati, labai patiko!  Reikės: 3 stiklinės avižinių dribsnių 1 stiklinė cukraus 2 kiaušiniai 100 g šokolado (naudojau Princo su triufeliais, man jis tobulas kepiniams, tinginiui ir pan.) 5 šaukštai miltų 100 g sviesto žiupsnelis vanilinio cukrau Eiga: Ištirpintą sviestą maišiau su […]

Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Labai šmaikštūs sausainiukai, tinkami “Halloween’o“ šventiniam stalui. 🙂 Gaminom su sese, tad išėjo superiniai! Reikia: 150 g sviesto (aš naudojau kepinių margariną) 200 g cukraus 350 g miltų 1 kiaušinio 0,5 a.š. vanilinio cukraus 0,25 a.š. druskos 1 a.š. kepimo miltelių migdolų šokolado Eiga: Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. […]

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Imbierinukai – patys pačiausi, vieninteliai ir nepakartojami!

Pamažu ir aš jau pradedu jausti Kalėdas… Šįryt anksti anksti atsikėlusi per pusnis klampojau į egzaminą… Apsimuturiavusi iki ausų stebėjau minkštai besileidžiančias snaiges. Nuotaika puiki, mintyse darausi sąrašiuką, ką turiu nusipirkti imbieriniams sausainiams, kurių kvapui pasklidus namu0se, kažkas nebyliai praneša – JAU Kalėdos… 🙂 Dabar besimėgaudama imbierinukais nesitveriu džiaugsmu, PAGALIAU per 2 metus radau tuos […]

Belgiški kalėdiniai sausainiai  Speculoos

Belgiški kalėdiniai sausainiai Speculoos

Tiesą pasakius, kai padariau šitų sausainių tešlą, iškart pamaniau, kad kažkokia nesąmonė – visų pirmą dėl to, kad recepte buvo rašoma, kad tešlą minkyti, o man ji buvo tokios košės konsistencijos, kuri niekaip nesiminkė. Tiek to – pamaniau. Kai atšalo, pasidarė minkoma ir net kočiojama. Bet, nepaisant to, kad ant stalviršio bėriau daug miltų, ji […]

IMBIERINIAI MEDUOLIAI

IMBIERINIAI MEDUOLIAI

Noriu pasidalinti savo straipsniu, kuris buvo išspausdintas mūsų vietiniame laikraštyje „Mes“ Kalėdos man visada buvo šeimos šventė, retai kada norėjosi tas dienas praleisti su draugais. Atsiradus vaikams tas jausmas dar labiau sustiprėjo, tai jaukumo, meilės, buvimo kartu dienos, kai žmonės spinduliuoja gerumu ir noru dalintis. Kalėdos man asocijuojasi su mandarinais ir imbierinių sausainių kvapu. Vaikams […]

Sausainiai Sniego gniūžtės

Sausainiai Sniego gniūžtės

Tiesą pasakius, tai patys lengviausi sausainiai, kokius kada nors teko daryti. Ne tik lengviausi, bet ir greičiausi. Iš tikrųjų greičiausi. Jiems nereikia nieko malti, nieko plakti, nieko tirpinti, nieko minkyti. Juos gaminant reikės ištepti vos du indus ir vieną šaukštą, tad po jų net indų nereikės (beveik nereikės) plauti. Tad jei turite 10 min ir […]

Spritz sviestiniai sausainiai

Spritz sviestiniai sausainiai

O kartais man norisi ko nors paprasto, tikro ir su cukrumi. Maža to, dar ir su miltais bei kiaušiniais. Bet svarbu, kad naminio. Kai kepu šiuos sausainius, namai pakvimpa malonia karamele, o ir pats gaminimas – savotiška meditacija. Pastabos: visada juos darau su specialiu švirkštu sausainiams spausti, bet jei tokio neturite, palaikykite tešlą šaldytuve, o […]

Sviestiniai sausainiai su džiovintais vaisiais

Sviestiniai sausainiai su džiovintais vaisiais

Labai geri ir skanūs sviestiniai sausainiai su džiovintais vaisiais. Paminėsiu, kad šių sausainukų sviestinė tešla yra pagerinta, šventiškesnė, nes įdėta tarkuotos citrinos žievelės ir įpilta citrinos sulčių. Taigi vien iš šios tešlos be papildomų vaisių iškeptume skanius sausainius. Citrina yra puikus rūgštelės akcentas ir išlaiko skonio pusiausvyrą įdėjus saldžių priedių. Pasirinkau papajas ir ananasus, tačiau […]

Griliažiniai saldainiai

Griliažiniai saldainiai

Šį kartą labai nesudėtingai ir greit pagaminamas saldėsis. Įspėju – laaabai skanus. 12 griliažinių saldainių reikės: stiklinės cukraus 1/6 stiklinės vandens (~30ml) 65g sviesto pusės stiklinės kepintų smulkintų žemės riešutų Gaminimo procesas: Į keptuvę supilam vandenį ir cukrų, ant nedidelės ugnies maišom, kol cukrus ištirpsta. Ištirpus cukrui, padidinam ugnį ir nemaišydami kaitinam ~10min, kol masė […]