Sausainiai ir saldainiai

Triufeliai iš šokolado

Triufeliai iš šokolado

360 g juodojo šokolado, 50 g stiprios juodos kavos, 125 g sviesto, 50 ml. grietinėlės (plaktos). Pasirinktinai: aromatingo romo esencijos, 50 ml. brendžio, pakepintų smulkintų migdolų arba jų drožlių. Apvoliojimui: lydytas šokoladas arba kakavos milteliai, tarkuotas šokoladas ar šokoladiniai „kirminukai“, pakepintos ar nepakepintos kokoso drožlės. Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, […]

Vokiški riestainiai Brezel

Jaučiantys nostalgiją tradiciškiems vokiškiems riestainiams Brezel, gali jų pasigaminti ir namuose. Tai gana paprasta. Jums reikės: 100 ml šilto pieno, 1 a.š. sausų mielių, 1 kiaušinio, 75 g. cukraus, 50 g. sviesto, 250 g. miltų, 1,5 l. vandens, 45 g. sodos, cukraus pabarstymui (gali būti aguonos ar cezamo sėklos). Suberti mieles į šiltą pieną, palikti […]

Avižinių dribsnių saldainiai

100 g džiovintų obuolių; 150 g avižinių dribsnių; 200 g cukraus; 100 g bruknių uogienės; 30 g sviesto; šaukštas tirpios kavos; Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj […]

Šližikai Kūčių stalui

Šližikai Kūčių stalui

3,5-4 stiklinės miltų, pusė stiklinės aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, 3,5 šaukšto tirpinto margarino. Tryniai išsukami su cukrumi, supilamas ištirpintas margarinas, suberiamos maltos aguonos. Viskas gerai sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Iš jos formuojami piršto storio voleliai. Jie pjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, dedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami, kol pagels. Tiekiami […]

Margi sausainėliai

200-250 g miltų, 100 g grietinės, 100 g cukraus, 1/4 arbat. šaukštelio sodos ar kepimo miltelių, 0.5 šaukšto kefyro ar acto, 1 kiaušinis, 1-2 arbat. šaukšteliai kakavos miltelių, 1 arbat.šaukštelis džiovintų mėtų ar melisų. Glajui : 0.5 stiklinės miltinio cukraus, 0.5 kiaušinio baltymo, citrinos rūgšties, kakavos miltelių. KIAUŠINIS IŠPLAKAMAS SU CUKRUMI IR GRIETINE.SODA AR KEPIMO […]

Šokoladu apipilti vyšnių pyragaičiai

(48 pyragaičiai) 1,5 puodelio miltų 0,5 puodelio kakavos miltelių 0,5 puodelio sviesto arba margarino 1 puodelis cukraus 0,25 šaukštelio druskos 0,25 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 0,25 šaukštelio sodos 1 kiaušinis 1,5 šaukštelio vanilės 48 nusausintos konservuotos vyšnios 170 g pusiau saldaus šokolado gabaliukų 0,5 puodelio saldaus kondensuoto pieno 1. Dubenyje sumaišykite miltus ir kakavos […]

Paplotėliai prie kavos

200g ištirpinto sviesto gerai ištrinti su tokiu pačiu kiekiu cukraus ir 5 kiaušiniais. Miltų berti tiek, kad užminkytą tešlą būtų galima pjauti peiliu. Iškočioti, pridaryti pyragėlių (maždaug lėkštelės dydžio ), iškepti orkaitėje arba keptuvėje su sviestu. Pabarstyti cukraus pudra.

Migdolinis meduolis

5 baltymus ir 3 trynius išplakti su 200g medaus, pridėti 120g miltų, po 2g muskato riešuto, cinamono ir anyžių. Viską gerai išmaišyti ir pridėti 200g stambiai sukapotų, truputį pakepintų migdolų. Iš šios tešlos galima iškočioti 1 cm storio lakštą, supjaustyti ir iškepti meduoliukus arba kepti iškart visą meduolį.

Vynuogių krepšeliai

(6 porcijos) Trapūs, gardūs, tiesiog tirpstantys burnoje vynuogių krepšeliai. Didžiausias jų privalumas – greitas pagaminimas. Tešla naudojama jau gatava, o kiaušiniui išplakti prireiks vos kelių minučių. Pyragėliai keps 15 min. – skaičiuojame – desertas per pusvalandį! 300 g vynuogių be kauliukų 250 g trapios tešlos 3 kiaušiniai 50 g cukraus 100 ml riebios grietinėlės 50 […]

Pikantiški pyragėliai su ananasais

300 g miltų, 200 g sviesto, 1 šaukštelio cukraus pudros, druskos, 2 trynių, 1 ananaso, 2 svogūnų su laiškais, 300 g griežinėliais supjaustyto fermentinio sūrio, saujos razinų, 2 kiaušinių. Miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus sukapokite su sviestu, sudėkite trynius, suminkykite tešlą ir išklokite ja skardą.Kepkite 210 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pageltonuos.Leiskite atvėsti.Patepkite suplaktais kiaušiniais, sudėkite […]