Laimės sausainiai

Laimės sausainiai

Recepto autorius: Laimės Receptas

Sveikos gyvensenos kelyje mano didžiausias iššūkis buvo atrasti sveikus ir skanius desertus, nes be jų negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo 🙂 Pradėjusi ieškoti tobulų skanėstų, kurie džiugintų ir mano šeimyną ir būtų greitai bei lengvai gaminami, atradau begalę nuostabių ir dangiškai skanių desertų. Vienu iš jų noriu pasidalinti. Juos pavadinau “Laimės sausainiai”, nes jie priverčia šypsotis nuo pirmo kąsnio. Žinant, kad jie yra be gliuteno, be pieno produktų, be kiaušinių ir be jokių kitų cheminių priedų, verčia šypsotis dar daugiau, bent jau mane 😉

Receptas:

  • Gaunasi apie 18-20 sausainių.
  • Kepimo laikas – 15 min.
  • Tešlos ruošimas – 10 min.

Ingridientai:

  • Spelta miltai – 1 stiklinė.
  • Ryžių miltai – 1/2 stiklinės.
  • Kokoso miltai – 1/2 stiklinės.
  • Migdolų pienas – 1 1/2 stiklinės (arba bet kuris augalinis pienas).
  • Kepimo milteliai – 1 a.š.
  • Valgomoji soda – 3/4 a.š.
  • Datulės – 10 vnt. arba bet kuris esantis namuose saldiklis, pvz. Agavų sirupas ( 2 v.š.).
  • Veganiškas šokoladas, sukapotas – 1/2 stiklinės.
  • Citrinų sultys – 1 v.š.
  • Galima įdėti pagal norą:
  • Cinamonas – 1/2 a.š.
  • Vanilės ekstraktas – 1 v.š.

Gaminam:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Jei naudojate datules, tuomet suplakite jas su pienu blenderyje. Jei naudojate kitą skystą saldiklį, tuomet plakti nieko nereikia. Viename inde sumaišykite visus miltus su cinamonu. Kitame inde sumaišykite pieną su saldikliu, kepimo milteliais, soda ir vanile, įspauskite citrinų sultis. Viską gerai išmaišykite.

Supilkite pieno mišinį į miltus. Maišykite, tešla turi gautis tokia, kad galėtumėte lengvai paimti ir rankomis suformuoti rutulį ir jį suplojus gautųsi sausainis. Jei tešla sausoka, įpilkyte papildomai pieno tol, kol tešla taps reikiamos konsistencijos. Tuomet suberkite sukapotą šokoladą ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Galite šiek tiek atidėti šokolado, kad vėliau galima būtų jį uždėti kaip papuošimą.

Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir juos suplokite, kad gautųsi maždaug 5 cm skersmens sausainiai ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi (arba naudokite daugkartinio naudojimo kepimo lapą) išklotą skardą, papuoškite keliais gabaliukais kapoto šokolado ir kepkite 12 – 15 min. Iškepusius sausainius atvėsinkite.

Skanaukite prie kavos, arbatos, su augaliniu pienu arba tiesiog vienus pačius 🙂