Matcha Latte

Matcha Latte

Recepto autorius: Aira

Vasara… KUR TU?

Viskas gerai su žiema, už lango elegantiškai sninga ir nėra per šalta, viskas gražu ir nepliurzina.. Bet vis tiek tai ne vasara.

Įsijungiau bosanovos playlistą ir tikiuosi, kad padės užsimiršti, ar tiksliau atsiminti bent valandėlei.

Ta proga noriu pasidalinti šiltu rytinės (popietinės) kavos pakaitalu – Matcha Latte.

Pirmiausia, išsiaiškinkime.

Kas yra ta MATCHA?

Matcha – paprasčiausiai tariant yra susmulkinti žalios arbatos lapai. Tik viename puodelyje Matchos bus tiek pat antioksidantų kaip 10 paprastos žalios arbatos puodelių (!) Daugiau angliškai galite pasiskaityti čia.

Matchą, kaip ir paprastą arbatą, yra galybės variacijų kaip paruošti, nuo paprastos vanduo + arbata, iki sudėtingesnių ir žinoma skanesnių variantų. Matchą galima dėti į kepinius (per Kalėdas dariau imbierinius sausainius ir į glajų įmaišiau matcha miltelių, taip glajus natūraliai nusidažė žaliai ir įgavo skanų poskonį), košes, power balls’us ir etc.

Internete rasite įvairių Matchos rūšių, aš pirkau iš Ebay, 100g arbatos užteks tikrai kokiems 3-4 mėnesiams, jei negersite kiekvieną dieną.

Taigi, yra pagrinde 3 Matcha rūšys:

  1. Culinary – tinkamiausia kepiniams.
  2. Premium – ne tokia intensyvi kaip Culinary rūšis, bet ir ne tokia švelni kaip Ceremonial. Tokia tarpinė tarp dviejų, galima pritaikyti ir maisto ruošime ir gerti arbatą (geriausia šiek tiek paskanint su obuolio skiltele, citrina ar sultimis).
  3. Ceremonial – neveltui vadinama ceremonial – ją geria per tradicines arbatos gėrimo geremonijas Japonijoje. Jos švelnus, šviežias skonis nereikalauja paskaninimo. Dažniausiai ši rūšis nėra naudojama kepiniams ir maisto ruošimui, nes yra švelnesnė nei kitos rūšys ir mažiau jaučiasi jos subtilus skonis kepiniuose.

Aš naudoju Ceremonial rūšį, nors norėčiau pamėginti ir kitas rūšis, perkant svarbiausia atkreipti dėmesį ar tai 100% natūralus dalykas, kad nenusipirktumėt arbatos su konservantukais.

Matcha Latte receptas: 

1 dideliam IKEA (:D) puodeliui reikės:

  • Pusė šaukštelio Matcha miltelių
  • 1 šaukšto klevų sirupo (arba kito saldiklio)
  • žiupsnelio cinamono (arba pumpkin spice mišinio)
  • 2/3 karšto vandens
  • 2/3 šilto augalinio pieno (kokosų pienas būtų idealiausia)

Darom:

Yra keli būdai viską užbaigti ir eiti prie lango gerti Matcha latte:

  1.  Paprasčiausiai visus ingridientus sumaišome ir einame gert;
  2. Viską supilame į mikserį ir sumiksuojame ir einame gert;
  3. Pagal mane – sudedame į puodelį Matchą, cinamoną, klevų sirupą, supilame vandenį, o pieną atskirai suplakame su pieno plakikliu ir gražiai įpilame į puodelį ir tada einame gert Matchos.

Realiai nėra blogo varianto, nes jei bus neskanu, visada galima kažką pridėti, eksperimentuoti. Skanaus, siūlau išbandyti šį gėrį ir skleisti žinią į platųjį pasaulį!

P. S. argi negražus mano manikiūras? 😀