Dvigubai šokoladiniai sausainiai
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Jei nėra laiko tortams ir pyragams, visada gelbsti sausainiai. Šiuos kepiau pirmą kartą, nes reikėjo kokio nors greito deserto. Skanu, paprasta ir visiems suprantama.
Pastabos:
- Cukraus kiekį mažinau, nes užsienio receptuose iš patirties pastebėjau, kad deda labai jau daug cukraus, bet šį kartą, matyt, buvo ne tas variantas, nes manieji sausainiai išėjo ne itin saldūs. Man saldumo užtenka, bet jei mėgstate saldžiau, dėkite kokių 50 g cukraus daugiau negu nurodau aš.
Privalumai: labai greitai padaromi, nereikia jokių buitinių prietaisų, minkšti, ne per riebūs.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: šokoladinių kepinių mėgėjams.
Įvertinimas: 8/10
Receptas (26 sausainiai):
- 125 g minkšto sviesto
- 80 g rudojo cukraus
- 50 g baltojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 200 g miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 42 g kakavos
- Šokolado lašelių
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliai ir sudėkite į sviesto, kiaušinio ir cukraus masę. Išmaišykite tešlą. Suberkite šokolado lašelius ir dar kartą išmaišykite. Imkite po gabalėlį tešlos, suformuokite rutuliuką, jį paspauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sudėkite visus sausainius ir statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 13 min.
Receptas paimtas iš čia: