Naminis Bounty
Recepto autorius: Skanėstai
Laaabai skanūs šokoladukai, tiesa, man labiau primena seną gerą “TIKO“, o glaistas kažkodėl pasakoja apie ledus… Siūlau pasigaminti, kad patys galėtumėte nuspręsti, kaip čia yra su šitais skanuoliais. ? Manieji buvo gaminami pagal IRRI receptuką.
Taigi jiems rekia:
- 200 g kokoso drožlių
- 200 ml grietinėlės (32%)
- 90 g cukraus
- 50 g sviesto
Glajui:
- 200 g šokolado (naudojau 100 g pieniško ir 100 g juodojo)
- 60 g sviesto (daugiau, nei IRRI recepte, nes man šokoladas išslidyęs nesigavo skystas su tiek mažai sviesto, todėl pridėjau dar ir buvo super)
Eiga:
- Grietinėlę, cukrų ir sviestą išlydyti vandens vonelėje. Užvirus paliekame ant silpnos ugnies apie 5 min. Tada į masę suberiame kokoso drožles ir gerai išmaišome.
- Formavimas – bandžiau daryti dvejopai – dalį suslėgti, kaip rašo recepte, o iš kitos dalies formuoti apvalius rutuliukus (tai sekėsi laaabai sunkiai). Paruoštą kokosinę masę dėjau ne į šaldytuvą, o į šaldiklį, nes man atrodė, kad šaldytuve menkai sustings. Palaikiau ten apie 4 h, o tada nakčiai perkėliau į šaldytuvą. Ryte pažiūrėjau, kas gavosi – suslėgta masė buvo dar “lanksti“ menkai sustingusi, todėl kai mirkiau į glajų, lūžo, sunku buvo aptepti šokoladu, o apvalieji kokoso gabaliukai buvo labai kieti ir puikiai sekėsi juos mirkyti. Taigi pastaba – jei nepavyksta TOBULAI stipriai suspausti masę, reikia daryti rutuliukus, nors jie ir sunkiai formuojasi, bet užtat labai gerai sustingsta ir vėliau nebūna su jais vargo.
- Kol kokosai dar buvo šaldytuve pasiruošiau glajų – šokoladą ir sviestą išlydžiau vandens vonelėje. Tuomet dantų krapštukų pagalba mirkiau kokoso gabalėlius į šokoladą ir dėjau atgal į buvusias kepimo formas, kai baigiau vėl patalpinau juos (uždengtus) ne į šaldytuvą, o į šaldiklį ir po kokių 3h jau buvo sustingę ir paruošti valgymui. ? Maniškiai sėkmingai neištirpę ištvėrė 100 km kelionę. ?