Naminis Bounty

Naminis Bounty

Recepto autorius: Skanėstai

Laaabai skanūs šokoladukai, tiesa, man labiau primena seną gerą “TIKO“, o glaistas kažkodėl pasakoja apie ledus… Siūlau pasigaminti, kad patys galėtumėte nuspręsti, kaip čia yra su šitais skanuoliais. ? Manieji buvo gaminami pagal IRRI receptuką.

Taigi jiems rekia:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 200 ml grietinėlės (32%)
  • 90 g cukraus
  • 50 g sviesto

Glajui:

  • 200 g šokolado (naudojau 100 g pieniško ir 100 g juodojo)
  • 60 g sviesto (daugiau, nei IRRI recepte, nes man šokoladas išslidyęs nesigavo skystas su tiek mažai sviesto, todėl pridėjau dar ir buvo super)

Eiga:

  1. Grietinėlę, cukrų ir sviestą išlydyti vandens vonelėje. Užvirus paliekame ant silpnos ugnies apie 5 min. Tada į masę suberiame kokoso drožles ir gerai išmaišome. 
  2. Formavimas – bandžiau daryti dvejopai – dalį suslėgti, kaip rašo recepte, o iš kitos dalies formuoti apvalius rutuliukus (tai sekėsi laaabai sunkiai). Paruoštą kokosinę masę dėjau ne į šaldytuvą, o į šaldiklį, nes man atrodė, kad šaldytuve menkai sustings. Palaikiau ten apie 4 h, o tada nakčiai perkėliau į šaldytuvą. Ryte pažiūrėjau, kas gavosi – suslėgta masė buvo dar “lanksti“ menkai sustingusi, todėl kai mirkiau į glajų, lūžo, sunku buvo aptepti šokoladu, o apvalieji kokoso gabaliukai buvo labai kieti ir puikiai sekėsi juos mirkyti. Taigi pastaba – jei nepavyksta TOBULAI stipriai suspausti masę, reikia daryti rutuliukus, nors jie ir sunkiai formuojasi, bet užtat labai gerai sustingsta ir vėliau nebūna su jais vargo.
  3. Kol kokosai dar buvo šaldytuve pasiruošiau glajų – šokoladą ir sviestą išlydžiau vandens vonelėje. Tuomet dantų krapštukų pagalba mirkiau kokoso gabalėlius į šokoladą ir dėjau atgal į buvusias kepimo formas, kai baigiau vėl patalpinau juos (uždengtus) ne į šaldytuvą, o į šaldiklį ir po kokių 3h jau buvo sustingę ir paruošti valgymui. ? Maniškiai sėkmingai neištirpę ištvėrė 100 km kelionę. ?