Riešutų sviesto sausainiai su šokoladu – dvigubas malonumas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Riešutų sviesto sausainiai – ne naujiena, bet šie dar pagardinti šokoladu, todėl dvigubas malonumas. Jie labai greitai padaromi ir taip pat greitai dingsta nuo stalo. Tiesa, jie skanūs ir be šokolado, tad jei neturite po ranka, nevarkite ir nebėkite iki parduotuvės.
Pastabos:
- nėra jokių pastabų, nes paprastas kaip du kart du.
Privalumai: greitai padaromi, gražiai atrodo, skanūs.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: matyt, visiems.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (13-15 sausainių):
- 95 g miltų
- 1/2 a.š. sodos
- 1/4 a.š. druskos
- 30 g minkštos sviesto
- 120 g riešutų sviesto
- 40 g baltojo cukraus
- 40 šlapio rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Papildomai:
- cukraus apvoliojimui
Šokoladiniam kremui:
- 40 g riebios grietinėlės
- 40 g juodojo šokolado
Gaminimas:
Į indą sudėkite paprastą sviestą, riešutų sviestą, abiejų rūšių cukrų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Kitame inde sumaišykite miltus, sodą ir druską. Sudėkite į sviesto, kiaušinio ir cukraus masę. Išmaišykite. Formuokite nedidelius rutuliukus, apvoliokite cukruje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nykščiu įspauskite duobutę. Sausainius dėkite kepti į iki 180 laipsinių įkaitintą orkaitę 10 min.
Kol kepa, pasidarykite šokoladinį kremą. Grietinėlę pakaitinkite, kol kraštuose ims rodytis burbuliukai ir užpilkite ant šokolado. Išmaišykite ir leiskite atvėsti, kad kremas bent truputį sutirštėtų.
Iškepusius sausainius ištraukite iš orkaites. Kol dar minkšti, dar kartą paspauskite duobutes nykščiu, kad būtų gilesnės. Leiskite sausainiams atvėsti. Tada į duobutes dėkite po šaukštelį šokoladinio kremo.
Skanaus!
Originalus receptas iš čia: https://www.homecookingadventure.com/recipes/peanut-butter-chocolate-thumbprint-cookies