„Digestive“ sausainiai

„Digestive“ sausainiai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Dar viena klasika. Man šie sausainiai labai patinka. Jie greitai padaromi, ne per saldūs, o jei aptepi šokoladu, tampa puikiu desertu prie puodelio kavos ar arbatos. Jei neaptepi šokoladu, puikiai tiktų sūrio pyragų receptams. Daug geriau nei įprastas “Gaidelis”.

Pastabos:

  • Receptui būtinai reikia dviejų rūšių miltų – pilno grūdo ir paprastų. Tokius ir naudokite, nes būtent pilno grūdo miltai suteikia tokio traškumo.

Privalumai: labai greitai padaromi, tešla nelimpa, puikiai kočiojasi; uždarame inde galima laikyti iki 3 savaičių.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: visiems.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 sausainių):

  • 125 g paprastų miltų
  • 55 g pilno grūdo miltų
  • 60 g cukraus
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/8 a.š. druskos
  • 113 g šalto sviesto
  • 55 g pasukų
  • šokolado (nebūtina)

Gaminimas:

Į dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Rankomis padarykite trupinius. Supilkite pasukas ir išminkykite tešlą. Paviršių, kur kočiosite, pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą apie pusės mm storio. Išspauskite apskritimus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 18 min. Išėmę atvėsinkite. Jei norite sausainių su šokoladu, šokoladą ištirpinkite (garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje) ir aptepkite juo atšalusius sausainius.

Originalus receptas iš čia:  https://www.seriouseats.com/recipes/2017/03/chocolate-digestive-biscuits-mcvities-recipe.html
“Digestive” sausainiai
“Digestive” sausainiai
“Digestive” sausainiai