Pikantiški sausainiai „Prie alaus” arba nebūtinai
Recepto autorius: Skanėstai
Sausainių pavadinimu jokiu būdu neskatinu alkoholizmo!
Šias šventes gaminau tiek saldumynų, kad maniau greit sulips viena vieta juos bevalgant… Todėl buvo labai gera gaminti šiuos mažus, sūrius, aštrius visai NEsaldžius traškėsius. Labai mėgstu visokius pikantiškus dalykėlius, o dar geriau, kai juos pagaminti galima greitai ir lengvai, išsiverčiant su tuo, ką turi namuose. O šių sausainių ingridientus aš praktiškai visada turiu.
Jiems reikia (išeina apie 40-50 sausainių):
- 120 g sviesto
- 200 g miltų
- 1 kiaušinis
- 2-3 šaukštai šalto vandens
- druskos
- 100 g tarkuoto “Džiugo“ (galima jį keisti kokiu tik norisi fermentiniu sūriu)
- kmynų
- džiovintos maltos aštriosios/saldžiosos paprikos
Eiga:
Šaltą sviestą supjaustome kvadratėliais, apveliame miltais, paminkome, bet ne per daug. Kiaušinį išplakti su vandeniu ir druska. Pilame plakinį į miltus, sumaišome ir suminkome. Tešla tikrai lengvai susiminko, o jei atrodo, kad ji sausoka – galima dar įpilti vandens šaukštą. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir šaldytuve laikome apie pusvalandį.
Atšalusią tešlą daliname į dvi dalis ir iškočiojame po stačiakampį. Kiekvieną barstome sūriu, kmynais, druska ir paprika. Perlenkiame perpus (išilgai), vėl barstome ir dar kartą lenkiame per pusę. Taip abi tešlos dalis. Pjaustome mažus apie 1cm storio gabalėlius ir dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180C orkaitėje apie 25 min.
Skanaus!