Oto kepsnys
Otas keptas grilyje tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su prieskoniais marinuotas ir grilyje keptas otas, kaip ir daugelis žuvies kepsnių patinka visai šeimai. Be to, pagaminti tikrai paprasta.
Reikės:
4 gabalėliai oto (apie 2,5 cm storio)
1 citrinos sultys
1 skiltelė česnako
druskos
3 šaukštai sojų padažo
0,5 puodelio aliejaus
1 šaukštas neaštrių garstyčių
šviežiai maltų pipirų
aliejaus
Otas labai tinka kepimui grilyje, nes jo mėsa kieta.
Ne per plonai supjaustytos riekelės iš pradžių 1-2 valandas palaikomos marinate iš citrinos sulčių, druskoje sumaigytos česnako skiltelės, sojų padažo, aliejaus, garstyčių ir pipirų.
Po to dedamos į grilį ant grotelių ir, truputį nubraukus marinatą, kepama 3 minutes.
Žuvies kepsniai aptepami marinatu ir apkepus pusę laiko apverčiami.